Монсантови ванземаљци

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

„У себи препознајем двојицу: крсташког идеалисту и хладног, као од камена верника закона џунгле“ – Едгар Монсанто Квини, председник Монсанта од 1943. до 1963., у „Дух предузетништва“, 1934.

„Монсанто не треба да пружа безбедност биотехнолошке хране. Наш интерес је да је продамо колико год је могуће. Обезбеђивање њене безбедности је посао ФДА.“ – Фил Енџел, Монсантов директор за комуникације корпорације у „Играјући се Бога у башти“, чланку магазина „Њујорк тајмс“ од 25. октобра, 1988.

„На крају крајева, произвођач хране је тај који је одговоран за обезбеђивање сигурности“ – ФДА у “ Изјава о политици хране која потиче од нових биљних сорти“ (ГМО политика“, Федерални регистар, 57. том, Бр. 104 (1992), стр. 229.

„Оно што видимо није само консолидација семенских кућа, то је у ствари консолидација читавог ланца исхране“ – Роберт Фрејли , копредседник пољопривредног сектора Монсантоа у 1996, у часопису „Фарм“ . Цитирано у : Флинт Џ. ( 1998 ) – „Гиганти пољопривредне индустрије иду на генетски монопол“ (Телеполис – Хејз).

„Људи ће добити „Раундап риди“ соју свиђало им се то или не“ – Ен Фостер, портпарол Монсанта у Великој Британији, како је цитирана у „Политика хране“, чланку магазина „Нејшн“ и тексту Марије Маргаронис од 27. децембра, 1999.

„Индустрија се нада да ће, временом, тржиште бити толико преплављено са ГМО да ништа више неће моћи да  се уради поводом тога. Само ћете се предати“, Дон Вестфал, консултант биотехнолошке индустрије и потпредседник „Помар интернешенел“, у „Торонто стар“-у од 9. јануара 2001.

(Компилација цитата Удружења потрошача органске хране – Organic Consumers Association.)

Не морају стићи из друге галаксије. Они јесу ванземаљци.

Ментални склоп им је стил „хајде да видимо шта ће бити када експериментишемо на свима, а не знамо шта радимо“ и „хајде да се оградимо од живота и духом се оградимо, делујмо као војници што освајају Земљу“.

То ЈЕСТЕ ванземаљско, страно. Мегакорпорација је страна животу. Она успева на машинској егзистенцији. Добија снагу делујући као машина. Машина која испушта лажи сваком приликом не би ли остварила своју сврху и план.

Портпароли мегакорпорација су програмирани тако да емулирају слику науке, имитирају мисаону форму која науку симболизује.

Они су карикатуре науке. Механичке карикатуре.

Ефикасност. Рационалност. Сигурност.

Није случајно то што велики део научне фантастике представља ванземаљце као бића машинама налик, без душе, без свести и савести. Јер та слика је одраз онога што је друштво постало.

Они су дошли из свемира. С планом. Детаљним планом заузимања. Распоредили су трупе и освојили територију за територијом. Проширили су операције и спровели стратегију. Користили су локалне издајнике.

Рекоше шта су требали да кажу, да умире масе. Обећаше мир, обећаше обиље. Трудили су се да звуче људски, претварали се да су живи.

Обећања и претварање су оно што чини гигантске корпорације, владе, религије и свештеничку класу. Али изнад свега, претварање, имитирање живота.

Разлог претварања: продаја организације.

Није битно каква је то организација. Постоје неизречене милијарде људи што раде за мегакорпорације, још више милијарди које прихватају организацију као знак здравог разума.

Знак да га је на свету.

Ако радиш за или подржаваш мегакорпорацију, разуман си. Ако не, ти си луд.

Савршена „alien“ пропаганда.

Аутор: Џон Рапапорт
Извор: http://jonrappoport.wordpress.com/2014/04/01/monsanto-aliens/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп