Хронологија догађаја на данашњи дан на северу КиМ

Blokada Zupce11:18 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КиМ-а: КФОР и ЕУЛЕКС блокирани од стране Срба у Зупчу! У покушају да блокирају Брњак и алтернативне путеве 3 камиона ЕУЛЕКС-а и возила КФОР-а су блокирани у Зупчу, општина Зубин Поток!

Следе фотографије.


11:32 – Ево доказа шта превозе камиони ЕУЛЕКС-а!
EULEX kamioni

12:21 – Најновије вести са окупираних територија Србије: Блокада КФОР-а и ЕУЛЕКС-а још увек траје, али они су узвратили контраблокадом, тако да они не пуштају српске цивила да пролазе!

13:05 – Сад они блокирају Србе, Зупче, сликано пре 10 минута.

15:22 – Зупче, Зубин Поток: БЛОКАДА КФОР-а и ЕУЛЕКС-а ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ!

16:25 – ПОСЛЕДЊА ВЕСТ СА ЗУПЧА; ОПШТИНА ЗУБИН ПОТОК: Пре пола сата дошло је и до физичког контакта, односно међусобног гурања, војника КФОР-а и Срба који држе блокаду. Окупатори су у међусобној комуникацији чак и показивали како ће при следећем инциденту пуцати на окупљене Србе… Срби још увек чврсто држе у блокади окупаторске војнике на Зупчи, а они блокирају Србе на Јагњеници и Чабри, односно пресекли су комуникацију са Звечаном и Северном Митровицом са једне стране, односно са Брњаком са друге. На тај начин Срби су потпуно опкољени! Али без обзира на то они се не пуштају окупаторе да прођу!!! Хвала браћи…

17:30 – НАКОН ПРОВЕРЕ НА ТЕРЕНУ УТВРДИЛИ СМО ДА ОВО НИЈЕ ТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА; БЛОКАДА ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ. ИНФО Служба СРБИ НА ОКУП!

НОВА ТАКТИКА: окупатори пуштају све који хоће да изађу из Зубиног Потока, али нико не може да уђе у Зубин Поток…

18:32 – ЗУБИН ПОТОК: Због реципроцитета ЕУЛЕКС и КФОР су код Чабре блокирали и пролаз Шиптарима… Колона возила и камиона је јако дугачка!

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“