Богдан и Вишња Мијушковић: ОТВОРЕНО ПИСМО ВЛАДИКИ ШАБАЧКОМ ЛАВРЕНТИЈУ

BogdanУ име Оца и Сина и светога Духа.АМИН.

Владико Шабачки Лаврентије, обавештавам вас да ја Богдан Мијушковић са супругом Вишњом, од данас вас више не прихватамо за надлежног епископа, јер за вас важе речи из Јеванђеља:

„Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате Царство Небеско од људи; јер ви не улазите нити дате да улазе који би хтели. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што једете куће удовичке, и лажно се Богу молите дуго; зато ћете већма бити осуђени“ (Мт. 23,13-14).

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Ваш рад као епископа је отворено проповедање јереси екуменизма, што је супротно канонима и учењу светих Отаца Свете Саборне Апостолске Цркве.

Свети Јустин Ћелијски каже да је екуменизам свејерес а ви сте међу првима јавно почели да ширите јерес екуменизма у СПЦ. Не признајете учење светих отаца и газите каноне што је јерес. А свети оци кажу бежите од јеретика као од змије. Славите свете оце, а не признајете њихово учење. Да ли знате, како је исповедао православље св,Сава, св,Марко Ефески, св.Козма Етолски, св.Зографски мученици, св,Јустин Ћелијски, св. Николај Србски, св.Платон Бањалучки, св.Сава Трлајић, св.Петар Дабробосански и остали свети оци наше свете саборне и апостолске Цркве? А Јасеновац и све јаме по Босни и Херцеговини и Хрватској и сва стратишта где су животе положили милиони и милиони Срба да би сачували Православље, које ви данас уништавате без икаквога права. Ви сте наследили чисту Православну веру и дужни сте да је такву оставите поколењима, тако сте и заклетву дали када сте ставили митру на глави. Подсети ћу вас на само део вашег безакоња и злочина који учинисте:

– Отишли сте са 36 свештеника у Ватикан и поклонили се претечи антихриста, јеретику папи и тражили од папе 3 благослова. А 10,11,45,46 итд. правила светих апостола кажу да се такав епископ и клирик свргнути мора. Дакле, по светим оцима ви сте јеретик, а свети оци кажу да се јеретика треба клонити.

– Служите, тј. молите се Богу отворено са јеретицима (постоје снимци) и још дозвољавате свештеницима да се моле са јеретицима, a наведена апостолска правила кажу да „ко се моли са јеретицима да се свргне“. Дозволили сте да у Саборном храму у Шапцу ваши послушници у мантијама причешћују римокатолике. Дакле, по светим оцима сте јеретик, а свети оци кажу да се јеретика треба клонити.

– Уз ваш благослов епархијски намесник Влада Станимировић са црквеним хором из Шапца се поклонио гробу духовног вође усташких крволика Алојзија Степинца.

– Уз ваш прећутни благослов, фра Ђероламо је у Шапцу и околини преко 200 православаца превео у римску јерес. Ви сте га свуда представљали као великог добротвора Србског народа и тако сте га и испратили када је успешно завршио свој задатак (унијаћење Срба и ширење екуменизма) у Шабачкој епархији. Захваљујући њему и вама Шабац зову мали Ватикан.

– Наши свети оци од св.Саве до данас су чували народ од унијаћења и милиони православних Срба је страдало да би сачували Православну веру, а ви сте све то погазили и попљували и нашу свету веру која је вековима крвљу заливана ви уништавате и у србске душе усађујете отров јереси екуменизма. Док је србска нејач доживела деведесетих поново клање и убијање од стране усташа по благослову папе, ви сте се са римским јеретицима и крвницима нашег рода молили за некакав мир у више наврата. То је ваљда мир у којем је поново извршен геноцид на Србима у Хрватској, протерано преко 200000 Срба, а протеклих десетак година над више десетине хиљада Срба је извршено унијаћење.

Због исповедања Православне вере од Бога нам дате, а коју нам оставише свети оци, држећи се строго речи из Јеванђеља „Ако ли(ко) цркву не послуша, нека ти буде као незнабожац и цариник“(Мт.18,17) и речи из Псалтира“Дуго је живела душа моја с онима који мрзе на мир“(Пс.119-6), ми вас сматрамо као јеретика и расколника и са таквим не можемо и не смемо да имамо било какво заједништво. Наш досадашњи парохијски свештеник Иван Јанчић који вас помиње на светој Литургији не може више да долази у наш дом да чинодејствује, док се не покајете и вратите „ЈЕДНОЈ СВЕТОЈ САБОРНОЈ И АПОСТОЛСКОЈ ЦРКВИ“.

Милост Божија је велика и сада над србским народом јер у мраку јереси екуменизма коју ви ширите, Господ нас није оставио већ нам даде ПРАВОГА ИСПОВЕДНИКА ПРАВОСЛАВЉА, СВЕТОГА АРТЕМИЈА, ЕПИСКОПА КОСОВСКО МЕТОХИЈСКОГ И РАШКОПРИЗРЕНСКОГ И СВИХ ПРАВОСЛАВНИХ ДУША ШИРОМ ВАСЕЉЕНЕ -у чијем прогону и ви и сте учествовали, јер је он данас једини од свих епископа СПЦ, јавно устао да брани и чува Православну веру.

Ми не осуђејемо вас, јер Господ у светом Јеванђељу каже не осуђујте, свети оци нам кажу не осуђујте човека већ његова недела. Држећи се заповести Јеванђеља и светих отаца ми осуђујемо вашу јерес и нећемо да имамо икаквог удела у вашим јеретичким отровним злоделима која су супротна исповедању светих отаца. Нека свемилостиви Господ молитвама Пресвете Богородице, светога Саве, светог мученика арх.ђакона Лаврентија(по коме сте добили име) и свих светих просвети ваш ум и да се вратите на Православни светоотачки пут, и да и ви као и СВЕТИ МАРКО ЕФЕСКИ И СВЕТИ АРТЕМИЈЕ КОСОВСКИ будете исповедник Православне вере. Када то урадите, поклонићемо се Господу пред вама до земље и у име Христово, пољубићемо вам и ноге и руке и поново да будете наш епископ уз поруку:

„СВЕ ЗА ХРИСТА, ХРИСТА НИЗАШТА“

У додатку овог писма вам шаљем и моју песму која је посвећена вама.

Дана 20.07/02.08.2012. лета Господњег на дан светога пророка Илије.

Слуге Божије Богдан и Вишња Мијушковић Шабац

 

ПУТОВАЊЕ СВЕШТЕНИКА У РИМ

НАД СРБИЈОМ ОБЛАЦИ СЕ МУТЕ…. ….ЦРНИ ГУСТИ НА ДОБРО НЕ СЛУТЕ

ИЗ ОБЛАКА МУЊЕ СИЈЕВАЈУ

У СРБИМА ДУШУ УБИЈАЈУ

НИСУ МУЊЕ НЕГО ГЛАС ОД ПАПЕ

КУКУ НАМА МОЈ СРБИНЕ БРАТЕ

ОЋЕ ПАПА ДА ГА МИ ПРИЗНАМО

МЈЕСТО ХРИСТУ СЛАВУ ДА МУ ДАМО

ШАЉЕ ПАПА СВОГА ПОКЛИСАРА

С ЛАВРЕНТИЈЕМ САВЕЗ ДА СЕ СТВАРА

СВЕШТЕНИКЕ СВОЈЕ ДА ПОКУПИ

АЛ ДА БУДЕ У ШТО ВЕЋОЈ ГРУПИ

ДА СЕ ПОСЛИЈЕ СВИЈЕТУ ПРИКАЖЕ

КАКО СРБИ САМИ ПАПУ ТРАЖЕ

ВЛАДИКА СЕ СПРЕМА ДА ПУТУЈЕ

С ПОПОВИМА СВОЈЕ ЕПАРХИЈЕ

С ТРИДЕС И ШЕСТ СВЕШТЕНИКА ОДЕ

ПРАВО У РИМ ПАПИ У ПОХОДЕ

А ВОДИ ИХ ФРАТА ЈАКОБУЧИ

ДА ИМ ПАПА МЕДАЉЕ УРУЧИ

ЗАТО ШТО ГА СИЛОМ НАТУРАЈУ

ДА ГА СРБИ ЗА БОГА ПРИЗНАЈУ

АЛ НЕ ОДЕ ОН СА ПОПОВИМА

ВЕЋ АВИОН ЗА ТО ПЛАЋЕН ИМА

ОД ПОДЛИЈЕХ РИМСКИХ ЈЕРЕТИКА

ДА СЕ СА ЊИМ ПРЕВЕЗЕ ВЛАДИКА

ПА ОДЛЕЋЕ ПРЕМА ВАТИКАНУ

БЕЗ ОБЛАКА ПО ВЕДРОМЕ ДАНУ

ООО ВЛАДИКО СРБСКИ ЛАВРЕНТИЈЕ

КАД ИЗАЂЕ ИЗ СВЕТЕ СРБИЈЕ

ПА УЗЛЕЋЕ НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ

ЧУЛИ ЛЕЛЕК УЦВИЉЕНЕ МАЈКЕ

НИЈЕ ЈЕДНЕ НО ХИЉАДЕ ИМА

ШТО ЈЕДИНЦА САХРАНИШЕ СИНА

ЈЕР ДАДОШЕ ЖИВОТ ЗА СЛОБОДУ

СВОЈЕ ВЈЕРЕ И СРБСКОМЕ РОДУ

ПРЕКО БОСНЕ КАД СИ ПРЕЛЕТИО

ДА ГРОБОВЕ НИСИ ИЗБРОИЈО

ТО СУ СРБИ КОСТИ ОСТАВИЛИ

СВОЈУ ВЈЕРУ ДА БИ САЧУВАЛИ

НА СТОТИНЕ ХИЉАДА ИХ ИМА

МОЈ ВЛАДИКО СВЕ ПРАВОГ СРБИНА

НАД ХРВАЦКОМ КАД СИ БИО ГОРЕ

ЧУЛИ ДУШЕ ШТО МЕЂУСЕ ЗБОРЕ

НАША ТЈЕЛА ПАПИСТИ УБИШЕ

И ОГЊИШТА НАША ПОПАЛИШЕ

САМО ЗАТО ШТО СМО СРБИ БИЛИ

И НИЈЕСМО ВЈЕРУ ОСТАВИЛИ

ДОК ЈЕ ЛАТИН СРБЕ УБИЈАО

БЛАГОСЛОВ ЈЕ ЊИМА ПАПА ДАО

А САД СРБСКИ ПОПОВИ ОДОШЕ

ИСТОМ ПАПИ РУКУ ЦЈЕЛИВАШЕ

КАКО МОГА НАШ ВЛАДИКО СРБСКИ

ЉУБИТИ РУКУ ШТО СЕ ЛАЖНО КРСТИ

ИЗДАЈНИЦИ ВЈЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ

ИЗДАДОСТЕ МУЧЕНИКЕ СЛАВНЕ

ШТО ЗА ВЈЕРУ ЖИВОТЕ СУ ДАЛИ

А ВИ СТЕ ИХ ДАНАС ПОПЉУВАЛИ

А ГДЕ ЋЕ ВАМ ДУША СУТРА БИТИ

РАЗМИСЛИТЕ ПАПИСТИ ПРОКЛЕТИ.