Убијен украјински озлоглашени националиста Музичко (ВИДЕО)

музичко3

Озлоглашени лидер украјинских десничарских милитаната Михаил Музичко, такође познат као Сашко Били, наводно је убијен у западној Украјини где је координирао акције локалних група које припадају националистичком покрету Десни сектор.

Музичко је убијен у Равном у западној Украјини, према извештајима украјинских западних медија.

muzicko2

 

 

Твит (превод): Превише извора у Украјини – укључујући локалне власти Ровна – потврђује билијеву смрт.

Посланик украјинске врховне Раде, Александар Дониј, био је међу првима који су писали о Билијевој смрти.

„Његов аутомобил су одсекла друга два аутомобила. Извучен је напоље и стављен у једно од тих возила. Затим је бачен на земљу с рукама на леђима везаних лисицама и (задобио) је два хица у срце „, написао је Дониј на Фејсбуку.

Неки сугеришу да је пуцњава уследила после туче у оближњем кафићу.

Музичко је сам раније рекао да верује да може бити убијен. У видео обраћању недавно постављеном на Јутјуб, рекао је да је руководство “  Генералног тужилаштва и Министарства унутрашњих послова Украјине донело одлуку да ме или елиминише или ухвати и пребаци преко у Русију, да онда сву кривицу свали на руску обавештајну службу“.

Човек је био познат по свом радикализму, нападима на локалне званичнике током пуча у Кијеву и одбијању да преда оружје након што је наметнута нова власт у Кијеву.

Истражни комитет Русије је покренуо кривични поступак против Александра Музичка почетком марта. Украјинац је оптужен за мучење и убиство најмање 20 заробљених руских војника док се борио уз чеченске терористе.

Под именом Сашко Били је учествовао у Првом чеченском рату 1994-1995, када је био на челу украјинских националиста који су се борили против руских трупа.

Александр Музичко је дошао под лупу руских власти после серије скандала у Украјини, када је радикални националистички лидер отишао на са дивљање против регионалних власти, малтретирао локалног тужиоца и претио локалним властима са АК-47.

Извор: РТ http://rt.com/news/sashko-bily-dead-reports-013/ -превод: Александар Јовановић – СРБИ НА ОКУП