ВИДОВДАНСКА ЛИТИЈА

002Драга Браћо и Сестре,

Ево нам се приближава још један Видовдан – свети дан када је Господ преко Светог Кнеза Лазара и свете српске војске одредио пут нашем роду у векове. И овај Видовдан наш народ на Косову и Метохији дочекује под окупацијом, а косовско-метохијско монаштво у прогонству, али са истим молитвеним жаром и борбом за свето Косово и Метохију и са јасним сећањем на велику жртву Светог Кнеза Лазара. Како они, тако и сви ми којима је на срцу ова света србска земља требало би да придонесемо достојном прослављању овога великог празника.

Како прошле, тако и ове године свесрпска народна организација „Срби на окуп!“ уз помоћ монаштва а са благословом Његовог преосвештенства епископа рашко-призренског и косовско-метохијског у егзилу г.г. Артемија, организују Свету видовданску литију.

Сабрање је 27. јуна 2012. године у 23.30 код споменика Кнезу Михаилу у Београду, одакле ће тачно у поноћ Света видовданска литија кренути у правцу Барајева до Манастира Преподобног Јустина Ћелијског, где ће бити одржана централна видовданска прослава у организацији Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске у егзилу. Свету видовданску Литију ће предводити свештенство и монаштво ове Епархије.

Драга браћо и сестре, са жељом да нам овај крсни вход у духу светосавске саборности пређе у традицију, свесрпска народна организација „Срби на окуп!“ позива све патриотске покрете и братства да се придруже организацији Свете видовданске литије и прослави овог великог српског празника. Како радили, тако нам Бог помогао.

За све додатне информације будите слободни да контактирате Секретаријат „Срби на окуп!“; Обилићев венац 19/1 Београд, Србија; тел. +381 11 218 55 77; +381 11 328 50 58; моб. +381 64 88 13 019 ;+381 61 197 00 52; +381 65 66 58 044, ел. пошта: sekretarijat@srbinaokup.infо; сајт: www.srbinaokup.info;

Земаљско је за малена царство, а Небеско увек и довека!

У наставку, као и у нашој секцији видео вести можете погледати спот за Видовданску Литији

{youtube}M2z4v_kQ_sw{/youtube}