У редакцији Гласа Русије на енглеском језику на делу најбруталнија цензура

Glas RusijeЈЕРОМОНАХ ОТАЦ КСЕНОФОНТ ИЗ ЕПАРХИЈЕ РАШКО – ПРИЗРЕНСКЕ У ЕГЗИЛУ ПРЕ НЕКОЛИКО ДАНА ДАО ЈЕ ИНТЕРВЈУ ЗА РЕДАКЦИЈУ ГЛАСА РУСИЈЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ. НАКОН НЕКОЛИКО ДАНА, ТАЈ ИНТЕРВЈУ (АУДИО СНИМАК И ЊЕГОВА ТРАНСКРИПЦИЈА) УКЛОЊЕНИ СУ БЕЗ ОБЈАШЊЕЊА СА САЈТА ГЛАСА РУСИЈЕ. У ИНТЕРВЈУУ ЈЕ О. КСЕНОФОНТ ГОВОРИО О АКТУЕЛНОЈ СИТУАЦИЈИ НА КОСОВУ, КАО И У СПЦ, ПОГОТОВО О ЕПАРХИЈИ РАШКО – ПРИЗРЕНСКОЈ И ЊЕНОМ ПРОГНАНОМ АРХИЈЕРЕЈУ АРТЕМИЈУ ПА ПРЕТПОСТАВЉАМО ДА ЈЕ ТО РАЗЛОГ ЗБОГ КОГА СУ МОЋНИЦИ ИЗ БЕОГРАДА ИНСИСТИРАЛИ ДА СЕ ИНТЕРВЈУ УКЛОНИ. ИНТЕРВЈУ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ КАО И ПРЕВОД ТРАНСКРИПТА НА СРПСКИ ЈЕЗИК ОБЈАВИЛИ СМО НА I НАШЕМ САЈТУ WWW.SRBINAOKUP.INFO

ИНТЕРВЈУ ЈЕ ОБЈАВИО Г. ЏОН РОБЛЕС, ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ СРБА, КОЈИ СЕ ТРУДИО ДА ШТО ВИШЕ ОБЈЕКТИВНУ И НЕПРИСТРАСНУ ИСТИНУ О СРБИМА И ЊИХОВОМ СТРАДАЊУ ВЕЋ ГОДИНАМА ИЗНОСИ У ЕТЕРУ ОВОГ МЕДИЈА. ПРЕТПОСТАВЉАМО ДА И Г. РОБЛЕС МОЖЕ ДА ИМА НЕУГОДНОСТИ ЗБОГ ОВОГ ИНТЕРВЈУА, КОЈИ РАСКРИНКАВА, КАКО НАТО ОКУПАТОРЕ, ТАКО И ЊИХОВЕ ПОСЛУШНИКЕ КОЈИ СУ СЕ УВУКЛИ У САМ ВРХ СРПСКЕ ЦРКВЕНЕ ОЛИГАРХИЈЕ, КАО И ДОСАДАШЊЕГ ОДНАРОЂЕНОГ РЕЖИМА У СРБИЈИ. ПОЗИВАМО ВАС ДА УПУТИТЕ СВОЈ ПРОТЕСТ ЗБОГ ПОВЛАЧЕЊА ИНТЕРВЈУА И ПОДРШКУ ПРОФЕСИОНАЛНОМ РАДУ Г. РОБЛЕСА НА МЕЈЛ АДРЕСУ: world@ruvr.ru

НЕКОЛИКО ДАНА ПОСЛЕ УКЛАЊАЊА ОВОГ ИНТЕРВЈУА СА САЈТА ГЛАСА РУСИЈЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ, Г. ЏОН РОБЛЕС ЈЕ ПОСТАВИО ОВАЈ ТЕКСТ НА СВОМ СТАТУСУ:

On the 6th anniversary of my site somebody stole over 50 meters of ISDN cable from the building which had connected me to the internet leaving me with absolutely no contacts with the outside world as all mobile, cellular, and wireless connections were also impossible for various reasons. At the same time material I had prepared about Serbia; 2 interviews and one report were censored and taken off the Voice of Russia due to a complaint by the Serbian Service of the Voice of Russia. As I have been informed I have been lied to by certain people in Serbia and that the spokesman for Bishop Artemije; Priest Ksenofont is actually ant-Serbian. I am tired of having problems trying to help and I do not like being lied to. I am now back on-line. I am okay to a point but have suffered financially and had a mountain of problems because of this.

(ПРЕВОД: На шесту годишњицу мога сајта, неко је украо преко сто метара ISDN кабла из зграде у којој сам био прикључен на интернет, тако да сам остао потпуно без икаквог контакта са спољњим светом, будући да су све мобилне и бежичне конекције биле недоступне из разних разлога. У исто време, материјал који сам припремио о Србији: два интервјуа и извештај, цензурисани су и скинути са Гласа Русије због приговора који је упутила српска служба Гласа Русије. Како су ме информисали, мене су лагали људи из Србије и да је представник Епископа Артемија, свештеномонах Ксенофонт уствари антисрпски насторјен. Уморан сам од тога што имам проблеме покушавајући помоћи и не желим да ме лажу. Сада сам поново на вези. Донекле сам у реду, али сам претрпео финансијску штету и због свега тога имам огромне проблеме.)

НЕ УЛАЗИМО У СПЕКУЛАЦИЈЕ ДА ЛИ ЈЕ ЗАИСТА НЕКО ИЗ РЕДАКЦИЈЕ ГЛАСА РУСИЈЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ ИНТЕРВЕНИСАО ДА СЕ ИНТЕРВЈУ УКЛОНИ СА САЈТА ИЛИ НИЈЕ, ИЛИ ЈЕ ТО ИНТЕРВЕНЦИЈА СА ВИШИХ ИНСТАНЦИ ИЗ БЕОГРАДА ИЛИ РУСИЈЕ, АЛИ СМАТРАМО ДА СЕ, ЕВО ВЕЋ У ДРУГОЈ ДЕЦЕНИЈИ 21. ВЕКА НАЈБРУТАЛНИЈА ЦЕНЗУРА КОРИСТИ У БОРБИ ПРОТИВ ИСТИНЕ, У МЕДИЈИМА КОЈИ СЕ ПРОПАГИРАЈУ КАО НЕПРИСТРАСНИ И ДЕМОКРАТСКИ. ЧИНИ СЕ ДА СМО ДАЛЕКО НАЗАДОВАЛИ ЧАК И ОД ОНЕ СТАРЕ МАКСИМЕ: ДА СЕ ЧУЈЕ И ДРУГА СТРАНА! ЖЕЛИМО ДА ЈОШ ЈЕДНОМ ИСТАКНЕМО ДА СЕ ИСТИНА О СТРАДАЊУ НАШЕГА НАРОДА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ПРОГОНУ НАШЕГ КАНОНСКОГ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА И БЛАГОЧЕСТИВОГ МОНАШТВА КАО И НАРОДА КОЈИ ИМ СЛЕДУЈЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ НЕ МОЖЕ САКРИТИ И ГУРНУТИ ПОД ТЕПИХ, ИАКО СМО, ОЧИГЛЕДНО, ИЗЛОЖЕНИ БЕСТИДНОЈ МЕДИЈСКОЈ ИЗОЛАЦИЈИ И МРАКУ. ИСТИНА ЋЕ, ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ, ТРИЈУМФОВАТИ НАД ЛАЖЈУ И НЕПРАВДОМ.

НА БРОЈНЕ МЕЈЛОВЕ ПОДРСКЕ Г. РОБЛЕСУ И ПРОТЕСТА ЗБОГ УКЛАЊАЊА ЧЛАНКА, РЕДАКЦИЈА ГЛАСА РУСИЈЕ НИЈЕ СЕ НИ ОСВРНУЛА, НИТИ НА ЊИХ ОДГОВОРИЛА. НА ПРИГОВОР КОЈИ ЈЕ ПОСЛАО ОТАЦ КСЕНОФОНТ, У КОМ ЈЕ ЗАТРАЖИО ДА ДОБИЈЕ ОДГОВОР ЗАШТО ЈЕ ИНТЕРВЈУ УКЛОЊЕН СА САЈТА, ЈОШ УВЕК НИЈЕ ДОБИО ОДГОВОР.

ЈОШ ЈЕДНОМ ЖЕЛИМО ДА СЕ ЗАХВАЛИМО Г. ЏОНУ РОБЛЕСУ НА ЊЕГОВОЈ ИСТРАЈНОЈ БОРБИ У АФИРМАЦИЈИ ИСТИНЕ И ПРАВДЕ И ЖЕЛИМО МУ СРЕЋЕ И УСПЕХА И У ЊЕГОВОМ ДАЉЕМ РАДУ.

УРЕДНИШТВО „СРБИ НА ОКУП“