Немачки и амерички војници КФОР-а напали су данас Србе у селу Рударе (видео)

DSC 0276Немачки и амерички војници КФОР-а напали су данас Србе у селу Рударе општина Звечан. Барикада која је била постављена у селу Рударе, на главном магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић, данас је разрушена од стране немачког и америчког КФОР-а. За рушење барикаде коришћена су возила за разбијање барикада ткзв. јазавци.

На овакву насилну акцију немачког и америчког КФОР-а Срби су одговорили мирним протестом, али ни то није било довоњно да убеди војнике КФОР-а да су Срби добронамерни, већ су они пуцали и малтретирали Србе са севера Косова и Метохије. У току ове акцију рањено је неколико Срба, а једно дете и двоје старијих људи брутално је претучено.

Срби су подигли нову барикаду у Рудару иза КФОР-ове блокаде коју су немачки војници покушали да разруше. Присутни народ је сео на пут и показао одлучност у одбрани својих огњишта. Војници немачког КФОР-а су зауставили возило за разбијање барикада ткзв. јазавац, а народ и даље стоји и чува барикаду.

Пратите сајт www.srbinaokup.info као и нашу фејсбук страницу србинаокуп. Наши људи са терена обавештаваће вас о свим збивањима на Косову и Метохији.

У наставку погледајте кратак видео запис из Рудара

Уредништво „Срби На Окуп“

{youtube}ionslz73Z3o{/youtube}