Тачи, ЕУ и САД покушавају да инсталирају ткзв. „косовску општину северна Митровица“

Taci DelТкзв. влада Косова и њен премијер Хашим Тачи, својом одлуком о формирању административне канцеларије у северној Косовској Митровици, покушавају да заокруже процес асимилације Срба у ткзв. косовске институције.

Људи блиски Питеру Фејту, наводе да је одлука о формирању административне канцеларије у северној Косовској Митровици донета на брзину, а из разлога што близак шиптарски пријатељ – амерички дипломата Кристофер Дел, ускоро одлази са Косова. Вероватно се жели искористити присуство америчког дипломате Кристофера Дела до краја, те је ово разлог овакве исхитрене одлуке ткзв. косовске владе“.

Дел, као осведочени пријатељ шиптара, каже да овим потезом Приштина аутоматски питање отварања административне канцеларије у северној Косовској Митровици сврстава у само техничко, а никако као статусно питање или некако другачије, јер о њеном отварању није, нити ће да консултује Србе са севера Косова и Метохије, нити представнике власти из Београда.

Како наводе неки извори, сада је Тачи дао задатак својим „лојалним Србима“ да пронађу „лојалне Србе“ на северу Косова и Метохије, који ће прихватити ризик и дати легитимитет ткзв. косовским институцијама на северу.

Да ли ће се неко осмелити на овакав корак и тиме дати легитимитет ткзв. косовским институцијама, а Србе потерати у тихо исељавање или асимилацију у то „ново косовско друштво“, остаје да се види.

Уредништво „Срби На Окуп“