Престаните са политичким хапшењима Срба

Predsednici 4 opstineКОСОВСКА МИТРОВИЦА – На састанку Савета Косовскомитровачког управног округа одржаном у Звечану најоштрије су осуђене једностране акције Кфора и Еулекса, које имају за циљ „да застраше преостали српски живаљ, да дестабилизују север Косова и Метохије и изврше насилну интеграцију севера у косовски систем“.

– Захтевамо да се поштује воља грађана исказана на референдуму о неприхватању институција такозване Републике Косово. Захтевамо да се престане са психолошким притисцима и политичким хапшењем Срба – наводи се у саопштењу Савета достављеном „Правди“.

Према наводима из саопштења, представници локалних самоуправа, опредељени су да све проблем решавају мирним путем, а са представницима Кфора желе да имају партнерски однос. Изражава се забринутост због последње одлуке Кфора о томе „ко може да присуствује састанцима“, коју Савет оцењује као „покушај подела и уношења раздора код локалних представника, што је за њих неприхватљиво“.

– Изричито се противимо покушају гашења Унмик администрације (УАМ) у северној Косовској Митровици, предаји документа и радника такозване владе Косова – истиче се у саопштењу и додаје да је „расписивање конкурса од стране такозване владе Косова за пријем радника и покушај отварања канцеларије у северној Косовској Митровици провокација, промена стања на терену и спровођење Ахтисаријевог плана.

Извор: Правда