Хронологија догађаја на данашњи дан на северу КиМ-а

Rudare12:00 – Саша Касаловић – Све телефонске везе су у прекиду….тоКФОР увек уради када крене у акцију…3 minutes ago • LikeUnlike.Sasa Kasalovic КФОР је кренуо да уклања барикаду код Рудара……Народ је масовно кренуо тамо …..

12:10 – У Звечану је пристигла велика колона возила коју надлећу хеликоптери…..укључене су сирене и народ је кренуо према њима ……видећемо о чему се ради…..!!!

12:15 – СРБИ НА ОКУП @srbi_na_okup

NAJNOVIJA VEST Uzbuna u Zvečunu! #KFOR zaposeo pumpu u Rudaru.#Kosovo #Srbija via Twitter

Свиђа ми сеНе свиђа ми се • • Пре 22 мин.

12:20 – КФОР је кренуо да уклања барикаду код Рудара, народ је масовно кренуо тамо! Извор: Саша Касаловић

12:25 – СРБИ НА ОКУП @srbi_na_okup

NAJNOVIJA VEST. Četiri helikoptera i jake snage #KFOR -a kod pumpe u Rudaru. #Kosovo#Srbija

Свиђа ми сеНе свиђа ми се • •

12:27 – ОКУПИРАНО КОСОВО И МЕТОХИЈА, НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: НЕМЦИ су код Чочове кафане, а Американци на Дудином кршу. КФОР је препречио пут код гробља у Рудару да не би народ могао да долази. Сирене не престају!!!

12:30 – Сирене и у Митровици!

12:33 – Км: Звечанци, који нису знали да ли је Митровица чула за њихов проблем,колима су дошли до центра Км и сиренама оглашавали да нешто није у реду.

Браво Звечан!

20:42 – НАЈНОВИЈА ВЕСТ: КФОР СЕ ПОВУКАО ПОСЛЕ ОКУПЉАЊА НАРОДА СА СЕВЕРА КиМ-а У ВЕЛИКОМ БРОЈУ!

13:22 – Окупиране српске територије: „Након покушаја снага КФОР-а да заузму и уклоне барикаде у Рударама и Дудином кршу тренутно је ситуација на терену мирна. У „нападу“ на барикаде учествовале су немачке и америчке окупационе снаге, праћене са 4 хеликоптера и већим бројем џипова. Сирене су се одмах огласиле у Звечану и Митровици, али је и први пут примењен нов начин позивања Срба на одбрану. Народ је из Звечана колима долазио до Митровице и сиренама позивао народ у одбрану барикада. Снаге КФОР-а су заузеле бензинску пумпу, и препречиле пут код гробља у Рударима. Срби су се одазвали у великом броју, за непут сат преко хиљаду људи се скупило. Видевши брзу реакцију народа и њихову одлучност КФОР се повукао. Ова акција је била „опипавање пулса“ код Срба, а они поучени претходним искуством код Јагњенице, општина Зубин Поток, знају да је крајњи циљ КФОР-а и ЕУЛЕКС-а, не само уклањање барикада, већ и постављање њихове војне базе, а самим тим и контрола пута. Хвала Србима са севера што су брзо реаговали и показали своју спремност да чувају нашу свету земљу. Нека их Господ укрепи на том путу“.

14:24 – „После разговора са војницима Кфора, Миловић је окупљеним грађанима рекао да је Линч предложио да се барикада на путу који од Звечана води према јужном делу Косовске Митровице уклони, а да контролу саобраћаја обавља „заједнички тим Срба и Кфора“.

Миловић је подсетио да су прошлог лета ту барикаду поставили грађани Косовске Митровице и Звечана и да одлуку о њеном уклањању могу донети једино одборници те две општине, додајући да је представницима Кфора упутио позив на састанак у Звечану…“

15:45 – „Према сазнањима С медиа портала, КФОР је кренуо да руши барикаду у Рудару на захтев приштинских власти које траже да се имплементира споразум који је са Едитом Тахири потписао Борко Стефановић…“

17:33 – ДОПУНА ДАНАШЊИХ ДЕШАВАЊА НА СЕВЕРУ НАШЕ ЈУЖНЕ ПОКРАЈИНЕ: На основу проверених информација обавештавамо да није било у акцији покушаја рушења барикада само 4 хеликоптера већ су биле три групе по 4, али се нису све виделе из Звечана. Такође, већ четврти дан за редом беспилотна летилица непрестано надлеће север КиМ-а. Извор: проверен!

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“