Годишњица хапшења ђенерала

MladicЗБОГ ЧЕГА СВЈЕТСКИ МОЋНИЦИ СУДЕ ЂЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ?

Данас, 26. маја, навршава се година дана од срамног хапшењa команданта Војске Републике Српске ђенерала Ратка Младића и њeгове предаје или, тачније речено, продаје НАТО суду.

Чињенице које негирају праведност и легитимитет такозваног „Међународног суда за кривично гоњење лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права на територији бивше Југославије“ (познатијег као Хашки суд), а тиме и његових оптужница и пресуда, јесу:

– По Повељи УН, само Генерална скупштина– а не и Савјет безбједности, који је оснивач суда– има право оснивања нових тијела.

– Пракса по којој се неке од оптужница подижу јавно, а неке су „запечаћене“, тајне, преседан је у судској пракси.

– Постоје земље чланице УН чији грађани у случају надлежности тог суда не одговарају пред њим, него пред судовима својих земаља. Једна од тих земаља јесу и САД.

– Хашки суд се не финансира из извора УН, већ су главни финансијери владе САД и Саудијске Арабије, са мрежом невладиних организација.

Међутим, тек структура донесених пресуда говори о праведности овог такозваног суда:

Од укупно 960 година и четири казне доживотног затвора, Срби су добили 748 година затвора и четири доживотне казне, Хрвати 166 година, а муслимани 41 годину. Међу осуђенима је 66% Срба, а од 58 осуђених највиших државних функционера и високих официра, 50 су Срби!

Због свега овога Хашки суд је за све правдољубиве људе, нелегалан, пристрасан, инструментализован и неправедан политички суд.

Срби, знајући да хришћанин не живи живот као тужилац, већ као оптужени и не очекују Правду од правосуђа типа „кадија те тужи, кадија ти суди“.

Није Ратко Младић оптужен, прогањан, лишен свих људских права и заробљен због тога што је украо, проневјерио државне паре, отео, злостављао или убио некога.

Не, Ратку Младићу свјетски моћници суде зато што је у одсудном часу, кад је требало „стати и на страшном мјесту постојати“, стао испред силе зла, часно и одговорно радећи свој посао српског официра.

Суде му јер се одважио супротставити сили НАТО савеза, који је уз Ватикан, главни организатор и покретач распада бивше Југославије. Касније и главни џелат Срба.

Суде му зато што није погнуо главу и побјегао, него је организовао одбрану своје отаџбине и сачувао свој народ од новог Јадовна, Јасеновца, Пребиловаца, Дракулића…

Суде му да више никад никоме, нигдје у свијету, не падне на памет да се супротстави сили зла у његовој намјери да завлада свијетом.

Суде му да се у сваком Србину, у сваком слободоумном човјеку, убије помисао на отпор вољи моћника да спроведу свој мрачни план стварања новог свјетског поретка и владавине свијетом.

Не бранимо ми ђенерала Ратка Младића.

Понајмање бисмо га бранили од оваквог „суда“, заробљеног у тами неправде и лажи, по којима може да се такмичи једино са инквизиторским судом Римокатоличке цркве.

Ратко Младић ће свој одговор дати на Страшном суду, лицем у лице пред Господом нашим Исусом Христом и само та пресуда је коначна.

Ми бранимо Право и Слободу Човјека да кад сила зла навали на његову кућу, породицу, дјецу и отаџбину– стане пред њу и каже: „НЕ ДАМ!“

Бранимо Право народа да воли своју земљу, своју Цркву, да брани свој опстанак и останак на вијековном огњишту.

То Право и Слобода оличени су у Ратку Младићу, команданту Главног Штаба ВРС, који данас, већ годину дана утамничен, стоји пред истим непријатељем као и ратних година.

Када суд времена учини своје, у српској историји име Ратка Младића стајаће уз имена Карађорђа, Синђелића, Живојина Мишића, Драже Михаиловића и бројних знаних и незнаних Срба, јунака који својим подвигом, чашћу и храброшћу свијетле пут новим покољењима.

Памте Срби своје хероје, упамтиле су народне пјесме Обилића и Стевана Мусића, Страхињића Бана, Хајдук Вељка и сердар Јанка Вукотића, опјеваше гусле и Ратка Младића.

А кога гусле опјевају, томе Његош посвету написа:

„Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити!“

Бањалучки родољуби