ПОДРШКА МАТИ ЈЕЛЕНИ И ЊЕНОМ СЕСТРИНСТВУ

Sveti kralj Milutin“Господе…ево дрски јеретици, вековни одступници од истине Твоје, подмукло саставише план и грозно ударише на народ Твој и на светињу Православну. Још једном пролише крв деце Твоје; још једном отворише потоке суза верних Твојих; још једном обукоше Цркву Твоју у црнину туге и жалости и исплетоше јој трнов венац од лажи и насиља и неправди својих…“ Св.Николај Србски.

Историја наше Православне Цркве нас учи да се вера није никада чувала дијалогом и компромисом са безбожницима и јеретицима, већ живим сведочењем истине и борбом против сваке лажи и заблуде. А тај комромис заступају они који данас управљају СПЦ (Архијереји) и сви који се супроставе њиховом безакоњу подвргнути су прогону и страдању. Док пишемо ове редове, по наредби владике Хризостома, његови послушници у мантијама покушавају да из манастира Вазнесење протерају Игуманију Јелену и њено сестринство, само зато што су остале верне Христу и отворено се супроставиле екуменистичком безакоњу у СПЦ. Ти безаконици су их принудили да бирају између воље Божије и воље синода СПЦ, између воље наших светих отаца и воље новотариста, између истине и лажи, између служења Богу или Мамону. Богу хвала, изабрале су да служе Богу живоме, изабрале се пут ИСТИНЕ, која се налази у Господу Исусу Христу и Православној вери. Данас када су Срби постали равнодушни, незаинтересовани, уплашени, збуњени, када гледају да се никоме не замере, ретки су они, као мати Јелена која храбро, одлучно и часно, попут свога духовног оца блаженопочившег Саве Вазнесењског, сведочи ИСТИНУ држећи се аманета који нам је оставио Свети Николај Србски:„Народ не треба да следује својим слепим вођама кад га ови воде путевима лажним и удаљују од Бога и Божјег Закона“.

Овом приликом позивамо Светосавску Србију да помогне мати Јелени и њеном сестринству да одбране Православни манастир од екумениста отпадника од Бога и рода уз речи О.Серафима: „Усред патњи битака за очување и живљење наше драгоцене Православне вере, видевши колико људи мора да страда и бори се за своју Православну веру широм света, заветујмо се у срцима да ћемо и ми бити међу борцима, без обзира на цену.“

Братство Св.краља Милутина, пружа Вама мати Јелена и вашим сестрама у Христу и достојним духовним чадима оца Саве Вазнесењског подршку, да истрајете у борби за очување чистоте Православне Вере. Како каже отац Симеон Рукумијски:“Наша вера је крвљу запечаћена и зато нема одступања! За веру се умире“! Молимо се Господу, Пресветој Богомајци, Светоме Сави, Светом краљу Милутину, Светом Николају Србском и свим светитељима, да будете здраве и верне слуге Бога живога.

„До смрти се бори за ИСТИНУ и Господ ће побеђивати за тебе“.

Св. Јован Златоусти

Шабац, дана 12/25.05.2012. лета Господњег

С љубаљу у Господа, верна браћа и сестре у Христу,

Братство Светог краљ Милутина, Шабац