Јовица Миљковић пуштен из притвора

MitrovicaЈовица Миљковић, радник ЈКП Водовод Ибар и УНМИК администрације у Косовској Митровици пуштен је вечерас из притвора у Приштини.

Он је у Приштину пребачен из Вучитрна 17 маја после хапшења. Он је ухапшен на путу од села Суви До код Косовске Митровице јер је наводно био учесник у уништавању полицијског контејнера у насељу „три солитера“ у Косовској Митровици пре око месец дана.

Његов адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да је претресни судија ткзв. општинског суда Косовска Митровица, сада у Вучитрну, донео одлуку о укидању притвора на иницијативу тужиоца Еулекса.

Еулекс је у понедељак преузео предмет и утврдио да нема основа за судски притвор и ту меру заменио обавезним јављањем три пута недељно у полицијску станицу, изјавио је Пантовић.

Он је још рекао да ће се истрага наставити. Миљковић се терети за кривично дело спречавања службеног лица у вршење службене дужности.

Срби са севера Косова и Метохије су тражили Миљковићево пуштање протестним шетњама и скуповима и дали до знања међународној заједници да се неће мирити са безразложним хапшењима Срба са Косова и Метохије.

Уредништво „Срби На Окуп“