Хронологија догађаја на данашњи дан у Србији

Mati Jelena16:00 – НАЈНОВИЈА ВЕСТ: ИЗ ЕПАРХИЈЕ ЖИЧКЕ СУ УПАЛИ У МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ У ОВЧАРСКО КАБЛАРСКОЈ КЛИСУРИ СА НАМЕРОМ ДА ИЗ ЊЕГА ИЗБАЦЕ МАТИ ЈЕЛЕНУ И ЊЕНО СЕСТРИНСТВО!!!

16:10 – МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ, ОВЧАРСКО КАБЛАРСКА КЛИСУРА: У манастир је дошао намесник из Чачанске епархије Саша Јоловић са монахом Германом из Јежевице који је постављен за управитеља и једним блиским сарадиником е. жичког. Њихова намера је да избаце мати Јелену и сестринство јер су, по њиховим речима, „одступиле од вере православне и њених канона“.

Мати са сестрицама је тренутно у малом конаку и рекла им је да она ни по коју цену неће да изађе из манастира. „Избацивачи“ сестринства се тренутно налазе испред велике улазне капије у манастир, али је почео и да се сакупља народ да помогне мати Јелени. Овим путем молимо све који живе у близини да оду ког насших драгих монахиња и помогну им. ОНО ШТО НАС СВЕ УКРЕПЉУЈЕ ЈЕСТЕ ВЕСТ ОД ПРЕ ДЕСЕТ МИНУТА, А ТО ЈЕ ДА ДОК ТРАЈЕ ОВА ПРАВА ДРАМА, МАТИ ЈЕЛЕНА ЈЕ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНУ ИСКУШЕНИЦУ! БОГУ хвала на свему…

16:15 – МАТИ ЈЕЛЕНА ПОЗИВА ДА ЈОЈ ПОМОГНЕМО У ОДБРАНИ ВЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ У БОРБИ ПРОТИВ ЕКУМЕНИСТА. АДМИНИСТРАЦИЈА СРБИ НА ОКУП МОЛИ СВЕ КОЈИ ЖИВЕ У ОКОЛИНИ МАНСТИРА ДА ОДУ КОД МОНАХИЊА И СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ ПРУЖЕ ПОДРШКУ НАШИМ МОЛИТВЕНИЦАМА ПРЕД ГОСПОДОМ!

17:40 – МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ: Присутно је око 100 верника испред манастира, певају се духовне песме, а мати Јелена је окупљеним новинарима рекла да НИ ПО КОЈУ ЦЕНУ НЕЋЕ ИЗАЋИ ИЗ МАНАСТИРА. Обавештаваћемо вас о развоју ситуације, али Вас поново молимо да ако сте у могућности помогнете сестринству манастира Вазнесење својим присуством.

17:45 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: „Избацивачи из епархије жичке“ су хтели да оду али су им пробушене гуме на аутомобилу, не зна се ко је то урадио. Народ тврди да су то урадили они сами. Пре пар минута дошла је шлеп служба да одшлепа ауто, а ускоро ће и „принудни управници“ отићи. Народ који се окупио пева испред капије манастира…

17:50 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: ПРЕ НЕКОГ ВРЕМЕНА ДОШЛА ЈЕ И ПОЛИЦИЈА СА ДВА АУТОМОБИЛА. Полиција тренутно узима изјаву од мати Јелене. Један аутомобил са полицијом је отишао, а један остао. Народа је, Богу хвала, све више. „Принудна управа“ је још увек ту, али народ је начуо да ће, највероватније, доћи још свештеника што уноси додатно узнемирење.

19:40 – ПОСЛЕДЊА ВЕСТ: ПОЛИЦИЈА КОЈА ДРЖИ ПОД ОПСАДОМ МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ је добила појачање. Испред манастира су сада присутна ТРИ ПОЛИЦИЈСКА АУТОМОБИЛА са полицијом. Народ се повукао у цркву НА МОЛИТВУ!

20:17 – НАЈНОВИЈА ВЕСТ: ДОК ЈЕ НАРОД У МАНАСТИРУ ВАЗНЕСЕЊЕ НА МОЛИТВИ, ОКО МАНАСТИРА СЕ ПОЈАЧАВА ОПСАДА. ПРЕМА ПРОЦЕНИ ОЧЕВИДАЦА ТРЕНУТНО ЈЕ ОКО МАНАСТИРА ИЗМЕЂУ 40 и 50 ПОЛИЦАЈАЦА!!!

20:42 – НАЈНОВИЈА ВЕСТ ИЗ ВАЗНЕСЕЊА:

ВЕЛИКИ БРОЈ СВЕШТЕНИКА У ПРАТЊИ ПОЛИЦАЈАЦА УШЛИ СУ У МАНАСТИР, А ВЕРНИ НАРОД КЛЕЧИ ПЕВА БОГОМОЉАЧКЕ ПЕСМЕ И МОЛИ СЕ!!!

20:55 – БРУКА У ВАЗНЕСЕЊУ: По мрклом мраку слуге зла нападају!!! „СВЕШТЕНИЦИ“ у пратњи полиције прелазе преко народа који КЛЕЧИ! Каква брука, каква срамота, какав ужас… Нити су то свештеници нити су они који их прате полицајци јер они који се тако зову то НЕ РАДЕ већ спашавају наше душе и животе. СРБИЈО ШТА СИ ДОЖИВЕЛА! Господе укрепи народ српски и наше монахиње…

21:03 – НАЈНОВИЈА ВЕСТ: На клечећи народ свештеници и полицајци су насрнули и извлаче једног по једног преко из цркве, вукући их преко блата…

21:09 – МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ: У „ЈУНАЧКОМ ЈУРИШУ“ на народ и монаштво су се посебно истакли свештеник Синиша из Гуче и јм Герман из Јежевице. У том свом јуначењу су победоносно избацили из трпезарије и слику владике Артемија…

21:55 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ МАНАСТИРА ВАЗНЕСЕЊЕ: Свештеници и полиција су избацили сав народ из манастира, вукли су их , носили, чак и ударали. Монахиње су малтретирали, чак су једну и чупали за косу. Народ се молио и плакао. Узели су свима мобилне телефоне излиставали, а и претресали људе. Тренутно су људи испред манастира а кордон полиције их спречава да приђу капији. Кола која су била паркирана у манастирском дворишту су избачена напоље. Монахиње су у манастиру. Такође у манастиру су и свештеници. Њих има преко 50, по неким информацијама и много више. „Владика“ Хризостом, екумениста, новотарац, среброљубац, је наложио свим свештеницима из епархије да дођу у ВАЗНЕСЕЊЕ и избаце монахиње и народ. ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У СРБИЈИ? Владика и полиција малтретирају народ и монаштво, Боже мили њих је ђаво обузео. ОНИ СУ САМО СПОСОБНИ ДА НАПАДАЈУ У МРАКУ И У ГРУПИ… ТО НИСУ ЉУДИ… Плаше се дневног светла и МУЧКИ НАПАДАЈУ ПО МРАКУ… Плаше ли се Бога. Малтретирати монахиње и народ који се моли…Јадна Србијо!

22:16 – Према последњим информацијама у манастиру су сада само „свештеници“ и наше миле монахиње. Један полицајац је рекао да има преко 100 свештеника тренутно у манастиру, а и да су обавештени да ће доћи још. Ти попови су сада са нашим монахињама, ко зна шта оне трпе од њих. Господе молимо те буди уз њих да издрже сва ова искушења. Народ је испред капије манастира.

22:27 – Најновија вест: Брат Милоје Стевановић и брат Небојша су пре пар минута ухапшени. У манастир Вазнесење стигао је и „владика“ Хризостом!

22:40 – Прво је послао своју војску од попова а онда он долази у десет сати увече у манастир да га нико не види. Народ који је стао испред његових кола завршио је у полицијској марици. Епископ који хапси, прети, малтретира… и то је епископ, он је само карикатура…

23:05 – Најновија вест:
Попови излазе из манастира Вазнесење у групицама од 4-5, полиција их штити да дођу до својих аутомобила. Народ их испраћа по заслугама.

00:20 – Извештај из манастира Вазнесење: „Епископ“ Хризостом је отишао из Вазнесења, али је наставио своју ноћну посету манастирима епархије жичке. Тренутно се налази у манастиру Никоље. Брат који је ухапшен заједно са Милојем је Небојша Дејовић из Ужица. Са народом испред манастира се налази и отац Слобо из Љуљака. Нису му дали да приђе монахињама које седе напољу испред трпезарије. У манастиру је остало још око 50 попова, а остали су отишли.

00:35 – Прича једног од учесника данашњих дешавања у манастиру Вазнесење: „Најачи утисак на све нас су оставили, не полиција, него попови. Они су нас износили из цркве и предавали полицији, они су нас претресали, вукли по бетону, блату, чупали, вређали. Како су то „нежно“ радили људи су испред манастира завршавали поцепаних панталона, јакни, а жене поцепаних сукњи и чарапа. Чудо нас снађе да попови народ физички малтретира, да га псује, вређа и удара… Њима народ не треба…“

01:33 – Најновија вест из манастира Вазнесење: Мати Јелена и сестринство манастира су изашле из манастира и тренутно причају са народом који се налази испред манастира. Планирају да остатак ноћи проведу у колима испред капија манастира. За сутра је предвиђено окупљање народа у Вазнесењу.

04:22 – Наша браћа Милоје и Небојша су пуштени после давања изјава код судије за прекршаје!

09:34 – Манастир Вазнесење: Сестринство манастира на челу са мати Јеленом се повукло у конак који је направљен на приватном имању, а налази се изнад манастира Вазнесење!

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“