„Забранити“ све што је србско

sudКао и што је започела ова власт тако жели и да заврши свој мандат – да што је могуће више србских, националних организација и удружења забрани. Да забрани њихов рад, мислећи да ће тако потпуно да анестезира србско национално биће и да тако коначно Србију затре. Но, мислим да се у томе тешко варају они који креирају такву стратегију. Јер заборавише да Срби беху 500 година под Турцима, да се роди Карађорђе, да дочекаше своју шансу и Турке поразише. Дочекаше благослов Божији Срби и победише тако моћне Турке. Исто тако и данас, они који мисле да ће притиском на све што је национално тако победити Србе, варају се, јер дух Србски се не може заробити. Напротив, што нас више притискају то смо све јачи.

Такав је и данас случај са националним организацијама, СНП 1389 и СНП НАШИ, организацијама која ова власт жели декретом и некаквом одлуком да забрани. Који апсурд. Као да те органзације не чине живи људи који ће увек наћи начина за деловање и за које таква некаква исполитизована одлука заправо може да представља само подстрек.

Надамо се и Богу молимо, да ће доћи дан да Срби у Србији могу слободно да изразе своју националну припадност и да се организацијама попут СНП 1389 и СНП НАШИ уместо забрана уствари додељују награде за њихово ангажовање у чувању и афирмисању традиционалних – правих србских вредности.

Уредништво „Срби На Окуп“