Патријарху Српском г.г.Иринеју и свим Епископима СПЦ

PapaПатријарху Српском, г.г.Иринеју,

и свим Епископима СПЦ

Молим Вас, који радите у канцеларији са Интернетом, да ово проследите горе именованима пре почетка мајског Сабора, пошто постоји правило да не смеју да примају никакву пошту од недеље вече, уочи Сабора. Проследите то по службеној дужности, без обзира какви су Ваши лични ставови у вези написаног.

Патријарху г.г. Иринеју,

И свим Епископима СПЦ,

Имам дубоку потребу да Вас , пред Ваше историјско и судбоносно одлучивање о даљим токовима руковођења СПЦ-ом, упозорим, и да Вам кажем, ако нисте упознати, да већина Српског народа неће да папа дође у Србију. Народ се саблажњава Вашим изјавама, и најавама његовог доласка, и жељама да до тога дође. „…А тешко оном који саблазни једног од ових малих…“ Никакве ми потребе као Црква Православна немамо за његовим доласком, нити ћемо ми тиме шта на спасење добити, него само оскрнављење Свете Мученичке Српске земље, и проклетство на све оне који буду са њим са уважавањем контактирали, а добићете и то да се цела Србија дигне на ноге. Добићете грађанске немире и грађански рат. А и сам папа ће бити убијен ако крочи у Србију. О томе постоји и једно њихово пророчанство. Немојте се заваравати да ћете нешто постићи у дијалозима са њима ако он дође у Србију. Апсолутно ништа, јер се они јереси не одричу, нити свог става о примату папе. Да су хтели да се одрекну, одрекли би се кроз оволики број деценија откада се воде дијалози.

Пре свега, они и нису Црква, већ само историјски постоје као организација, и то без благодати, без благодатног прејемства, и са пуно јереси. Они сами отворено изјављују „да они једини имају пуноћу благодати, а да ми немамо и да ће нам је они дати.“ Они неће покајање, и враћање на изворно Православље, него хоће да Православни прихвате папу као свог поглавара. Један кардинал је то отворено рекао на једном скупу у Русији.

Чиме се онда заваравате… Не може се старешина јеретичке „цркве“ примати са чашћу, као раван са Православним патријарсима, кад се он није одрекао јереси, и није Православан, а Православље је једина вера која је постојала код Хришћана у доба Св. Цара Константина Великог, и он је једино тој вери дао слободу. То није празник ни за једну јеретичку „цркву“, нити за римокатолике, нити за протестанте, нити за било коју другу религију. Стога, они не треба да учествују на тој прослави, него треба, као и пре 100 година, да буду позвани искључиво Православни Патријарси и Епископи. Није Свети цар дао слободу за јереси, него за исправно веровање у Бога. Није Господ рекао да сви једно буду и јеретици и верници, него је рекао да они који су Његови, који су исправно поверовали у Њега, и који Га на исправан начин следе, Духом Светим, да они буду једно. И за Њих моли Бога Оца Христос, да њих одвоји од света, и за њих моли да буду између себе једно као што је Син са Оцем. Римокатолици не следе Бога Духом Светим, јер је од њих одступио због стања непокајаног греха и јереси. Значи, они не треба да присуствују. Давати почасти папи је недопустиво, јер је он у стању обмане, јереси, тражења за себе да му се људи клањају као идолу, и поклоњење њему има сва обележја не Хришћанства, него идолопоклоничког поклоњења римским цезарима као „боговима“. Сва та церемонија око њега, и тај дух који влада у њему, и њима, нема никакве везе са Православљем, а ни са Хришћанством. Да људи њега носе у носилима као златно теле, док је Господ прао ноге Својим ученицима…расудите сами… Да ли би неко од Вас одао почаст као равном себи неком из психијатрије који је умислио да је краљ, да ли би га третирао да је он оно што је он умислио да јесте. Ја не мислим да би. Ово се много не разликује. Ви видите тај поглед папин, то чист демонски дух бије из њега. Како можете Ви, који сте остарели у духовном животу, да не препознате да то није Божији дух? А како онда можете третирати тога још као некога ко би да влада у Цркви и то у Православној, кад он уопште није Православан?Не могу никако римокатолици да се сједине с Православнима, јер су они другог духа и друге логике. А они неће тога да се одрекну. Зашто Ви да губите своје вернике, саблажњавајући их, да би придобили јеретике, који се лукаво претварају као пријатељи, а план им је да Вас уведу у јерес, и да се Ви приклоните њиховој логици, и њиховом учењу? Такође, градња оног крста у Нишу је скрнављење града и ругоба, непримерена Православном схватању и односу према Светињи, и символише њихову тежњу да велики католички крст прогута Православни, што је очигледна симболика. Тако направљен крст би био победа папства , а не победа Хришћанства, јер тако направљен крст симболише папски екуменизам и унијатство, а не победу Православља.

Друго што Вам стављам на савест је да не саблажњавате верни народ учествовањем у екумеским скуповима, а нарочито не у екуменским заједничким молитвама . То је строго забрањено канонима, што и сами знате. Народ сада јако добро зна каноне, зачудили би се колико обичних верника, мирјана, зна каноне, јер су сада свима доступни на Интернету, и народ чита. Нико од Православних на екуменским скуповима не сведочи Православље на исповедан начин, јер су их организатори поставили у ранг једне од религија, а не да им дају част као јединој исправној, па да се од ње уче. Појављивање Православних на тим њиховим скуповима је срозавање угледа и Истине Православља, и његове праве вредности. На тим скуповима ми гледамо оформљење „Њу ејџ“ религије, религије „Новог доба“ у име лажног братства и јединства, без Истине, нешто као религијски „Хипи-покрет“, где се у исти кош стављају и Истина и лаж, и вера и сујеверје, и поштовање Бога и многобоштво… Како можете да сматрате да наши сведоче Истину тамо?

Да ли кад један наш Епископ дозволи да га сликају са жутом столицом, и да се сваки од учесника слика у разним позама с том столицом, као са неким идолом? Да ли кад пред Литургију играју шамани и сл…? Да ли кад један наш Епископ иде у процесији са протестантским свештеницама, са ружом у руци…? Многе ствари се приказују на Интернету, постоје снимци са тих скупова, и не може нико да каже да се ту сведочи Православље – да би неко прешао у Православље. Ми управо видимо на делу, на тим снимцима, како наши Епископи поступцима прелазе у нешто што није Православно. Кога ће да спасе онај који сам своју душу погубљује на тим скуповима…? Ко од Епископа хоће заједницу са римокатолицима у оваквом садашњем њиховом стању, нека поступи поштено, па нек он остави на миру СПЦ , и нек он сам пређе код њих. Нико од Вас нема право да њихова погрешна учења преноси и уноси у СПЦ. Немате право да у име народа (који хоће да очува своју Православну веру и Предање, и догмате), потписујете са римокатолицима да признајете папин примат, а он није чак ни члан Православне Цркве. Папа је у стању јереси, и ако га са чашћу примите, Ви тиме оправдавате његове јереси као да не постоје. Да не говоримо и о историјском фактору, што се народ с правом саблажњава што се хоће уједињење са онима који су нас убијали, а и даље су спремни да то чине. Нити хоћемо, нити имамо право на то и у име оних милиона побијених Српских Мученика. Дух који влада у римокатолицима је онај исти који је био у њима и у току 20.века. И у току свих оних претходних векова у којима су покушавали, милом или силом, да покрсте Србе. Неко из родољубивих разлога, неко из верских, а неко из оба, тек дићи ће се (с правом) цела Србија на ноге. Немојте дозволити да Ваша имена буду црним словима записана у историји Српског народа и Српске Православне Цркве. Један живот имате. Ако изгубите спасење, нашто Вам покушаји да придобијете оне који то неће.

Неко ко Вам свима жели добро