Кратке вести (видео): КЕРИ, РИМОКАТОЛИЦИ, РАСКОЛНИЦИ И ЕКУМЕНИСТИ У ИСТОМ ФРОНТУ ПРОТИВ РУСИЈЕ

?????????????????

Јер слушах клевету од многих који живе около,
када се скупише заједно на мене,
договорише се да ишчупају душу моју. (Псалам 30.)

Амерички државни секретар Џон Кери се 4. марта, током званичне посете Кијеву, састао са представницима “Све-украјинског савеза цркава” и верских организација. Они су посетили барикаде и споменик жртвама прозападне револуције за рушење демократски изабране власти у Украјини. У првом плану, поред Керија су лидер унијата (украјинских римокатолика) и расколнички “патријарх” Филарет Денисенко који су се током рушења независности Украјине показали као идеолози револуције. Није наведено ко је од православних (Украјинска црква Московске патријаршије) учествовао у пратњи Џона Керија.

Истовремено, док православни народ шаље молбена писма представницима Русије за ослобађање од западњачке тортуре у Украјини, пре два дана је и митрополит Белоцерковски и Богуславски Августин, глава Синодалног одела УПЦ МП за односе са оружаним силама Украјине, дао војницима свој благослов за рат са Русијом.

kerri_vrt (1)

Он, такође, сматра да руководство украинске самосталне армије треба да добије благослов за рат од представника свих конфесија.

1959524_608749039201562_788682347_n

Парастос 10 марта 2013. у Лвову пред спомеником трећеразредном песнику и прворазредном русофобу Тарасу Шевченко на коме су учествовали гркокатолици, расколници и “православни” екуменисти.

Ово није први скандал којим је митр. Августин показао своју мржњу према Русији. Он је 2013. учествовао и у парастосу са својим викарним епископом Филаретом, и са представницима римокатолика, унијата и расколника-денисенковаца и аутокефалиста.

Погледајте, такође: УНИЈАТСКИ АРХИЕПИСКОП ПРОТИВ РУСИЈЕ

Припремила екипа ФБ странице “Православље живот вечни”