Спавала сам у подруму са озиданим креветом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Одлазак Снежане Антонијевић из Београда пријатељима у Штрпцу, завршен је хапшењем од стране Косовске полиције у Вучитрну и четрдесетосмочасовним притвором у станици полиције у Вучитрну.

Штос „Српских новина“ које је Снежана понела са собом из Београда, послужио је за писање оптужнице у којој се, између осталог, цитира део гусларске песме „Свете барикаде“, аутора Богдана Мијушковића, и део из интервјуа са Марком Јакшићем, о разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Конузином.

Одбрана са слободе

Снежана АнтонијевићНа основу члана 115. Кривичног закона самопроглашене Републике Косово, Антонијевићевој се ставља на терет „изазивање расне, верске, националне мржње, раздора или нетрпељивости“, за шта је предвиђена казна у трајању од једне до пет година затвора. На седници Општинског суда у Вучитрну уз јемство од 5.000 евра, Антонијевићевој је омогућено да се брани са слободе.

– Да ми је неко рекао да ћу се наћи у таквој ситуацији, рекла бих да је то немогуће. Не желим другачије да размишљам осим да је све то било случајно – наводи Снежана Антонијевић“ .

Због обичних новина које нису забрањене, постоје 60 година, штампају се у Торонту, дијаспора их на јавним местима бесплатно дели, Снежана Антонијевић је „зарадила“ притвор.

– Када су почели да ми читају оптужницу и цитирају гусларску песму, схватила сам да ту нема никаквог основа, али дефинитивно су имали неког изнад ко је то гурао – наставља Снежана и додаје:
– Зашто и како, да ли је то застрашивање Срба, које хапсе на све стране последњих дана, не знам.

Према Снежаниним речима, до одлуке која је донета на седници о јемству уз договор тужиоца, браниоца и оптужене у износу од 5.000 евра, била је и опција да уколико јој се продужи притвор, буде пребачена у притворску јединицу у Гњилану, Липљану или Пећи. Новчани износ за јемство прикупили су Снежанини пријатељи са КиМ.

Извор: ПРАВДА

—————-

Напомена: Комплетан текст можете прочитати на http://www.pravda.rs/2012/03/30/snezana-antonijevic-spavala-sam-u-podrumu-sa-ozidanim-krevetom/