СТОП ИЗДАЈИ ПРАВОСЛАВЉА

Irinej bulovicУ недељу у бачком градићу Црвенки промоција књиге и филма о Иринеју Буловићу

Књига „Тајна Безакоња“ и Филм „Чуј Србине брате“

СТОП ИЗДАЈИ ПРАВОСЛАВЉА, 19.03. 2012. -од дописника СРБИ НА ОКУП!

Пре нешто више од два месеца верни народ Епархије бачке покренуо је иницијативу и поднео захтев Светом архијерејском синоду и Светом архијерејском сабору Српске православне цркве за смену са трона своје Епархије као и за лишавање епископског чина садашњег епископа бачког Иринеја Буловића. На овај корак верници Епархије бачке Српске православне цркве су се одлучили због вишегодишњег упорног кршења Светих канона Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве, гажења Светог предања, извртања учења Светих отаца и оглушивања на одлуке СА Сабора Српске православне цркве од стране Иринеја Буловића.

Како би се што више народа на једноставан начин могло истински упознати са намерама иницијативе снимљен је документарни филм „Чуј, Србине брате!“ и објављена је књига „Тајна безакоња“. И филм и књига истинито, аргументовано, поткрепљено са многим документима, фотографијама и снимцима говоре о грубом гажењу Светих Канона, правила Православне цркве и Устава СПЦ од стране поменутог епископа, а што је у крајњем доприносило уношењу расправа, свађа и немира у СПЦ и међу самим народом.

Ради избегавања сваке смутње, подвала и злонамерних тумачења, важно је нагласити да иза ове иницијативе не стоји ништа лично, дневно-политички или страначки оријентисано, већ само чиста вера православна, њено учење и Свето предање, а које дотични епископ Иринеј Буловић годинама безобзирно крши.

Након свега, по градовима Бачке је договорено одржавање отворених народних трибина с једином намером да се представе филм и књига односно оно о чему они говоре. Прва од низа трибина је била заказана за недељу 18. Март 2012. г. у Црвенки. У светосавском духу на трибине су добродошли сви који то желе, а посебно свештенослужитељи Епархије бачке. Уместо тога, да ли по наредби или не, свештеници Црквене општине Црвенка су изабрали пут неистина и пут претњи како би се народна трибина и народна реч забранили. Најгласније је било на недељној Литургији у парохијском храму кад су уместо пастирске проповеди свештеници народу изричито забранили одлазак на трибину под претњом избацивања из Цркве. Претња искључењем из Цркве због јавне речи постао је изгледа познат метод данашњих појединих црквених великодостојника и свештеника. Истине ради ваља напоменути да од времена Светог Саве до априла прошле године и случаја Милоја Стевановића, нико није избачен из Српске Православне Цркве.

Упркос претњама непримерним устројству и животу Цркве добри народ овог градића у Бачкој је био рад да види и чује о чему казују филм и књига. Тако је трибина одржана пред 70-так људи који су након њеног завршетка својим потписима дали подршку иницијативи за смену и рашчињење епископа бачког Иринеја Буловића.

У складу са Светим канонима Православне цркве, који кажу да је лица која проповедају против учења наше Вере дозвољено тужити и у другим епархијама, верницима Епархије бачке су се прикључили и верници са свих простора, у земљи и расејању, где делује Српска православна црква.

Сви они напомињу да ће акција трајати до свог потпуног испуњења, а начини борбе, у складу са Богом благословеним и законом дозвољеним средствима, ће се мењати. О току акције инцијатори ће редовно обавештавати како СА Синод СПЦ, све архијереје СПЦ, тако и Епископа бачког Иринеја Буловића. До сад СА Синоду СПЦ и Еписикопу бачком г. Иринеју Буловићу достављена су два писма обавештења о току акције. Приликом слања првог писма иза њега су стајала двадесет и четири потписа верника, док је подршку другом писму дало више од четиристотине верника.

Наредна трибина односно представљање филма „Чуј, Србине брате!“ и књиге „Тајна безакоња“ заказана је за идућу недељу 25. Марта 2012.г. у 1800 часова у сали биоскопа Југославија у Врбасу.

Верни народ Епархије бачке и целе СПЦ

Иницијатори захтева за разрешење и рашчињење

Епископа бачког Иринеја Буловића

Нови Сад, Србија, 22. Март 2012. г.

У нашој секцији видео вести можете погледати видео запис са ове промоције или директно на овом линку Стоп издаји православља