Хронологија догађаја на данашњи дан на северу КиМ

AUTKFOR09:12 – ВЕСТИ СА СЕВЕРА КиМ-а: Пре 20 минута Срби су блокирали 3 џипа ЕУЛЕКС-а и 2 џипа КФОР-а на Зупчу, општина Зубин Поток. КФОР је блокирао Јагњеницу, Зубин Поток. Разлог је непостојање „договора“ између представника српских општина и окупатора о проласку возила ЕУЛЕКС-а. Усмени договор који је постојао престао је да важи 15. марта. Мада ни онда није поштован!

09:17 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: КФОР је блокирао и магистрални пут између Зупча и Зубиног Потока код села Вараге и на тај начин потпуно пресекао комуникацију са Зубиним Потоком!

10:15 – ПРЕ ПАР МИНУТА после неуспешних „преговора“ са Србима ЕУЛЕКС се вратио према Брњаку, а КФОР деблокирао магистрални пут према Зубином Потоку и Јагњеницу!

11:14 – НАЈНОВИЈЕ ПРОВОКАЦИЈЕ НА СЕВЕРУ КиМ-а: Пре сат времена смо јавили да се ЕУЛЕКС повукао према Брњаку и одустао од пролаза, али ПРЕ ПАР МИНУТА се поновила ситуација од јутрос, ЕУЛЕКС и КФОР су се вратили, стигли до Зупча, Срби су их блокирали а КФОР је блокирао Јагњеницу и магистрални пут према Зубином Потоку. Ово је једна врло исцрпљујућа и узнемирујућа провокација окупатора. Срби стоје мирно на путу и не дозвољавају пролаз.

12:10 ЗУПЧЕ: Игра живаца се наставља! ЕУЛЕКС се пре пар минута уз речи „Вратићемо се опет“ повукао према Брњаку. Окупатори све чине да сломе отпор српског народа, за сада Срби су смирени и ревносни у дежурствима, тако да и када је ЕУЛЕКС отишао остали су да дежурају на Зупчу.

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“