Нацизам у Западној Украјини: Сахрана остатака СС војника (ВИДЕО)

nacisti u ukrajini

У Украјини је избио још један скандал око СС дивизије „Галиције“. У Лавов региону обављена је церемонија поновне сахране 16 војника ове дивизије.

Сахрана бивших припадника СС дивизије у Лавов региону прошла је скоро незапажено. Посланици из “ Партије региона “ изјавили су да је церемонију предводио њиховог колеге из Врховне Раде (украјинског парламента) – члан “ Слобода “ Олег Панкевич, а демонстранти (учесници церемоније) су носили “ СС униформе са свим атрибутима немачког окупатора“.

„Церемонија је одржана као да се одигравала у оквиру Трећег Рајха: Војници у пуној СС униформи су носили ковчеге, онда – у „цркви“ је унујатски свештеник обавио службу, нацистички поздрав остацима СС војника. Дакле, у селу Галагори,регија Лавов са војним почастима су поново сахрањени посмртни остаци 16 војника СС дивизије „Галиције“. Све је тако стварно да се чини да су за убиство СС војника криви сељаци који су од стране ових војника убијени и чије су село они спалили. Стари „нацисти“ се сећају како су се борили против Совјетског Савеза, и како су образовани и добри људи били у редовима СС-оваца.

Заједно са учесницима церемоније био је и члан парламента из странке „Слобода“ Олега Панкевич. Он је рекао да украјински СС признавје либералима домовину.

Погледајте видео

Извор: Восток.рс, Ју тјуб, превод: СРБИ НА ОКУП