Хронологија догађаја на данашњи дан на северу КиМ

Аустријски КФОР11:24/ СЕВЕР КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Објашњење које морамо дати пре него што опишемо дешавања на КиМ-у је следеће: На основу тзв. „договора“ председника 4 општине и ЕУЛЕКС-а сваки дан може проћи 3 џипа ЕУЛЕКС-а, али само у пратњи КФОР-а, по једно возило испред и иза ЕУЛЕКС-а, и то у периоду око 9 часова пре подне када се врши смена.

Оно што се дешава ових дана на северу КиМ-а је да ЕУЛЕКС иде сам без пратње КФОР-а, а и више од три возила, најчешће 4 до 5 возила. Све ово Срби сматрају провокацијом и зато блокирају колоне ЕУЛЕКС возила.

ТРЕНУТНО је блокиран ЕУЛЕКС (5 џипова) на Зупчу, општина Зубин Поток, Срби су их блокирали, али је КФОР одмах као против меру блокирао Јагњеницу и на тај начин затворио пут из Зубиног Потока према Косовској Митровици.

Коментар: Тренутно је веома је напето на Зупчу мало је Срба који држе блокаду, а нажалост, и председник општине је постао „попустљив“ према ЕУЛЕКС-у…

Коментар: ОПЕТ БЛОКАДА!

11:26/ БАРИКАДА на мосту у Косовској Митровици је већ трећи дан без огрева, а зашто?

11:30/ ЗУПЧЕ, Општина Зубин Поток: Број Срба на барикади се повећава, знатно их је више у односу на претходне дане. Први пут се од „пробијања“ барикаде на Јагњеници масовно људи одазивају на блокаду. Присутан је и велики број жена. Можда је на све ово утицала непроверена вест да су војници КФОР-а (њих око 70) под пуном опремом за разбијање демонстрација спремни да крену на Србе. Али ова вест није проверена, очекујемо проверу!

12:31/ Управо је завршена блокада на Зупчу, Еулекс се вратио назад!

12:32/ Негде око 10:30 аустријски КФОР блокирао Србе испред села Јагњенице, као контра меру Србске блокаде ЕУЛЕКС-а у селу Зупче.

13:15/ Ужасно слаб проток интернета главна је сметња што још увек нема видео снимка са блокаде у селу Зупче. Надамо се да ће се проток ускоро побољшати па ће тако сви моћи да виде малтретирање мештана Зубиног Потока од стране швабског Кфора и еулекса…

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“