Србска – НАТО стратегија за север Косова

ЖандармеријаОвих дана севером Косова и Метохије кружи једна невероватна, али логична прича. О чему се заправо ради?

Ради се о некаквој стратегији власти у Београду и Нато, како да Србе са севера Косова безболно прикаче на шиптарске институције и уведу у “Косовски систем”, а да и код Срба на Косову и Метохији и код Срба у Србији добију поене.

Тако би истовремено били патриоте( мислимо на званични Београд), а и удовољили би међународној заједници, а све под велом резолуције 1244 УН.

Па да образложимо план који нам се по свој прилици спрема. Наиме, како наш извор наводи, Србија у договору са НАТО-ом планира да на север Косова, тачније до реке Ибра у Косовској Митровици, пошаље јединице србске жандармерије, које ће се ставити под команду КФОР-а. Зашто? Одговор је веома логичан и прост. Шиптарске јединице “РОСУ” нису успеле да “север Косова уведу у Косовски систем”. Покушали су да то учине 25. јула прошле године и нису успели. Покушао је КФОР да Србе са севера Косова уведе у исти тај систем. Није успео. Сетимо се само како се голоруки Србски народ са севера Косова и Метохије бранио од до зуба науружаних војника КФОР-а. Без страха, стајао је тај народ на барикадама, и бранио се од највеће војне силе.

А ко је у томе успео?

Једино је србска жандармерија успела да склони србску барикаду у међузони на административном прелазу Јариње, и да тим чином отпочне спровођење наведеног плана. Срби нису хтели да се туку са Србима, зато је и србска жандармерија успела да уклони барикаду. Истом том логиком и стратегијом и сада желе да Србски народ на северу Косова и Метохије уведу у “Косовски систем”. “Поштујући” резолуцију 1244 да Србија има право да распореди 1000 војника на Косову, својим потезом увођења србске жандармерије на север Косова биће пред међународним правом чисти и једни и други – међународна заједница и званични Београд. Народ ће са одушевљењем прихватити србску жандармерију или било коју србску униформу коју годинама прижељкује да види. Србска жандармерија ће бити под командом КФОР-а, те ће и у том смислу задовољити форму сарадње. Све у циљу да тај “непослушни србски народ” са севера Косова и Метохије некако (што би наш народ рекао), “уведу у бразду”. Показало се да једино то они могу. Није могао ни моћни НАТО, јер они или пуцају или прскају сузавцем. Испоставило се да смо ми Срби отпорни и на метке и на сузавац. Нису могли ни шиптари, а мислим да су и сами знали да то они не могу да учине. А ко онда може? Може србска жандармерија, јер Срби неће на Србе. А истовремено се поштује и резолуција 1244 УН и Кумановски споразум, а и народу би то психолошки пријало.

Да не заборавимо и моменат избора у Србији који нас чекају у мају. Замислите само који су то политички предизборни поени за владајућу структуру у Србији. Успели да врате србску полицију и војску на Косово и Метохију, Србе са севера Косова закачили за шиптарске институције, а под команду НАТО-а ставили србске јединице. Какве патриоте!

Но шта ће то донети нама Србима који живимо на Косову и Метохији?

Под изговором да ништа на бринемо док су они ту (мислимо на србску жандармерију), елегантно ће нас прикључити на “Косовски систем”. То ће за народ бити прихватљиво. С друге стране никоме више неће бити битно од кога добија плату, Србије или ткзв. државе Косово. „То је и небитно, јер је наша жандармерија ту“. И они ће бити ту, али се народ не пита до када, и када ће нас коначно предати. Али како ће нас „они“ коначно у руке шиптара предати, остаје недоумица.

Онај ко је све ово смислио очигледно добро познаје нашу психологију боље од нас, а истовремено има вишеструку корист. Сви су на добитку, и НАТО јер видите неутралан је и поштује међународне уговоре. И званични Београд јер враћа србску војску на Косово и Метохију, и то уочи самих избора. И косовски шиптари, јер Србе прикључују и коначно и званично на свој систем.

А ко онда губи?

Губитници ћемо опет и опет бити ми, Срби са Косова и Метохије, а гледајући дугорочно губи цела Србија.

Остаје нам да се надамо да је цела ова прича произашла из стрепње народа за свој опстанак, а да Србија ипак неће издати Србе!

Уредништво “СРБИНАОКУП”