Срби не узимајте косовска документа

Председници општина са севера Косова и Метохије, као и начелник округа позвали су Србе да не узимају косовска документа и регистарске таблице. Гостујући на телевизији „Мост“ они су нагласили да није довољно што су Срби на одржаном референдуму рекли не шиптарским институцијама, већ да треба да се активно укључе у борбу за опстанак на КиМ.

Они су нагласили да би била контрапродуктивна најава КФОР-а да ће затворити алтернативне путеве ка централној Србији, и да би тај сценарио поново довео до нових протеста Срба.

Њихов заједнички закључак је био да Срби треба да одрже јединство како би опстали у овим тешким моментима. Исто тако, сви су се сложили да је споразум који је постигао Борко Стефановић у Бриселу не доноси никакву корист за Србе са Косова и Метохије, већ да их напротив гура у интеграције у косовске институције ткзв. државе Косово.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић је позвао све субјекта да се активно укључе у борбу за опстанак Срба на овим просторима. Председник општине Звечан Драгиша Миловић указао је и поново обавестио грађане о петицији која се потписује о негостопримству према мисији ЕУЛЕКС-а, јер се на терену показало да она није статусно неутрална.

Инфо служба „СРБИНАОКУП“