Црногорски амбасадор због Његоша у Хагу

Vesko-Garcevic

ПОДГОРИЦА – Министарство спољних послова и европских инеграција инструисало је амбасадора Веска Гарчевића да представницима Трибунала за ратне злочине у Хагу предочи ставове црногорске владе у вези са изјавом тужилаштва о геноцидном делу Петра II Петровића Његоша.

Тужитељка Катрин Густавсон цитирала је стихове из Горског вијенца на суђењу Радовану Караџићу током испитивања сведока одбране Гојка Кличковића, који је у исказу поменуо да се некадашњи председник РС током рата у БиХ често позивао на то Његошево дело.

Подгоричком Дану је у Влади речено да је Гарчевић задужен да се састане са представницима Трибунала, јавила је агенција Мина, а пренели подгорички медији.
„МВПЕИ проследило је одговарајућу инструкцију амбасадору Црне Горе у Холандији Веску Гарчевићу који је већ ступио у контакт са високим представницима Трибунала.

На састанку који је договорен, очекујемо потврду термина. Високим представницима Трибунала биће предочени ставови Владе Црне Горе везано за изјаву тужитељке“, наводи се у одговору владе.

Додаје се и да ће о садржају тог састанка, јавност бити благовремено обавештена.

Танјуг