СНО „СРБИ НА ОКУП“: Саопштење за јавност поводом парламентарних избора у Србији

Logo SrbiNaOkup

Поводом одржавања парламентарних избора у Републици Србији који ће се одржати 16.03.2014. године СНО  СРБИ НА ОКУП издаје следеће,

С А О П Ш Т Е Њ Е   З А   Ј А В Н О С Т

СНО СРБИ НА ОКУП најпре обавештава целокупну светску јавност, а пре свега све Србе  у отаџбини и дијаспори, да српски народ и након петнаест година међународног присуства на Косову и Метохији живи у страху, обесправљен без могућности остварења како основних тако и колективних људских права. Наиме и данас, Србе на Косову и Метохији убијају само зато што су Срби, као што је најновији пример убијање старца у Пећи, или им се пале куће како се не би вратили на своја огњишта, као што је најновији пример паљење куће у селу Дрсник у општини Клина. На овакво стање и деловање шиптарских терориста нажалост  не реагују ни међународни ни српски медији и институције.

И без обзира на овакво перманентно тешко стање Срба у Покрајини, привремене институције Косова и Метохије уз подршку страних ментора 17. фебруара 2008.године,  насилним, једностраним и противправним деловањем проглашавају независност Косова и Метохије, чиме настаје својеврсна окупација Косова и Метохије. На жалост на овакав акт разбијања државе Србије ни тада, а ни данас, власт у Београду није адекватно реаговала. Да би спречила даље страдање српског народа и распарчавање државе Србије, СНО СРБИ НА ОКУП је 17.септембра 2011. године усвојила и обзнанила српској и међународној јавности да је КОСОВО И МЕТОХИЈА ПОД ОКУПАЦИЈОМ и истовремено затражила од свих релевантних институција да то исто учине,  као и да се политика према Косову и Метохији од стране државе Србије промени.

Међутим, после председничких и парламентарних избора  одржаних у Србији 2012. године, политика према Косову и Метохији не само да се није променила у позитивном смеру, већ се она још снажније окреће ка заокруживању косовске незвисности што је резултирало и потписивањем “Бриселског споразума“ априла 2013. године. Овим споразумом и свим осталим диктатима из Брисела и Вашингтона руководство државе Србије је перманентно кршило Устав Републике Србије на штету српског народа и државе Србије, а све ради неизвесних и непредвидивих европских интеграција.

Свесни чињенице да су сви постигнути споразуми о Косову и Метохији супротни Уставу Републике Србије и интересима Срба, као и да у Србији практично не постоји права и јака опозиција, власт у Београду уз подршку Брисела и Вашингтона одлучује да распише парламентарне изборе. Још једна врло важна чињеница која је утицала на расписивање избора у овом тренутку је и расписивање избора за тзв. Скупштину Косова који ће се одржати ове године и на којима државно руководаство Републике Србије треба ради европских интеграција да обезбеди учешће Срба са Косова и Метохије. И ако ће у том тзв. парламенту бити изабран некомпетентан и безначајан број Срба они ће без обзира на ту чињеницу дати значајан допринос у заокруживању косовске независности. Зато, СНО СРБИ НА ОКУП сматра да у овом тренутку и условима медијског мрака који влада Србијом резултати таквих избора су више него извесни. Наиме, више је него сигурно да ће се на овакав начин добити огромна парламентрана позициона и опозициона већина у Скупштини Републике Србије која ће бити за европске интеграције. Оваквим односом политичких снага у републичком парламенту створиће се услови за усвајање свих постигнутих противуставних аката о Косову и Метохији, као и да ће се створити услови за промену и доношење новог Устава Републике Србије. Доношењем новог Устава сигурно би се омогућило и дефинитивно признавање Косова и Метохије као незвисне државе од стране Републике Србије, а кроз наводну децентрализацију власти и регионализацију  Србије, створили би се услови за даље распарчавање државе Србије.

Из свега наведеног више је него јасан сценарио будућих политичких процеса који ће се дешавати у Србији, па стога СНО СРБИ НА ОКУП сматра као најпатриотскији чин неизлазак на предстојеће изборе. СНО Срби на окуп позива све оне са правом гласа  у отаџбини и у дијаспори да добро размисле да ли треба или не треба да изађу на овакве изборе. Приликом доношења одлуке сваки Србин и Српкиња, коме је отаџбина у срцу требају имати на уму пре свега да је Косово и Метохија под својеврсном окупацијом, као и да се припрема добијање већине у српском парламенту ради промене Устава Републике Србије који може бити катастрофалан по државност отаџбине  нам Србије.

Како радили тако нам Бог помогао

СВЕСРПСКА  НАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЈА

СРБИ НА ОКУП

11.02.2014.године