У име народа на протестима у Брчком говорио младић који је Споменик српским палим борцима у Брчком назвао „Споменик српским зликовцима у Брчком“

??????????

У име народа на протестима у Брчком говорио младић који је “опростио патријарху“

Новинарима, али и самом градоначелнику на протестима који су се догодили у петак 7. фебруара у Брчком у име „народа“ обратио се извјесни Едвин Канка Ћудић.

Ћудић је очигледно искористио прилику да скрене пажњу на себе и представи се као“ лидер револуције“, који у име народа износи ставове и тражи објашњења.

Тешко је повјеровати да младић који у својим текстовима Споменик српским палим борцима у Брчком описује као „врхунац цинизма“ а само здање назива (које је за многе његове вршњаке и суграђане српске националности, који су изгубили очеве у протеклом рату симбол страдања и светилишта) „Споменик српским зликовцима у Брчком“, има икакве везе са социјалним немирима!?

Но ни то му није било довољно, те је у једном свом блогерском тексту упокојеног патријарха српског господина Павла, описао као злочинца који је подстицао на мржњу и убијање у Босни, да би му сам Ћудић великодушно „халалио“. Овакве ријечи би му тешко опростио и главни босанскохерцеговачки Муфтија, који би га вјероватно посавјетовао да прочита нешто о овом великом човјеку и мирољубцу.

Наша намјера није оспоравати или подстицати протесте, али дужност свакако јесте објективно пратити и извјештавати.

Сумњиве су искрене намјере овог младог човјека, који се бори за људска и друга права свих грађана Дистрикта, али ипак остаје да се надамо…ако је опростио Патријарху, можда опрости и градоначелнику Домићу?!

Извор: Брчко на вези