Седница Скупштине заједница општина АП Косово и Метохија

predsednici-opstina-kosovaНа седници Скупштине заједница општина АП Косово и Метохија, одржане дана 27.02.2012. године у Косовској Митровици су донети следећи закључци:
1.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија најоштрије осуђује договор Приштине и Београда о представљању Косова, јер у суштини де јуре и де факто то представља признање независности Косова и Метохије.

Лаж је изјава Бориса Тадића да овај споразум реализује његову идеју “И Косово и Европска Унија“, јер он Приштини отвара прозор у свет оона постаје субјекат међународног права, који на легалан и легитиман начинмоше да склапа међународне уговоре.
2.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија са згражавањем и гађењем осуђује акцију Жандармерије и МУП-а Србије у међузонама и на административним прелазима Брњак и Јариње. Жандармерија је са фантомкама на глави насилним путем уклонила барикаде и људе који су ту били и тако спојила са покрајинском полицијом Хашима Тачија у стварању границе Косова и Метохије и уже Србије. Нажалост, тим својим поступком Жандармерија је јунаштво и храброст својих палих другова од стране терористичке УЧК бацила под ноге. Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија захтева од Скупштине Србије, да због тог чина утврди моралну, људску и политичку одговорност министра полиције, Ивице Дачића.
3.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија осуђује хапшење припадника МУП-а Србије из Косовског Поморавља, који су стално насељени на Косову и Метохији. Нажалост, ово хапшење је резултат договора Вука Јеремића и немачког министра спољних послова Гвида Вестервелеа о уклањању српских безбедносних структура са Косова и Метохије који је један од услова за добијање статуса кандидата за Европску Унију. Ако министар полиције Србије Ивица Дачић жели реципроцитет у хапшењу, уместо КПС-а са територије Србије, боље је да ухапси чланове Скупштине и Владе који живе у ужој Србији, а положили су заклетву самопроглашеној држави Косово. Ипак, све ово говори на које ниске националне гране српски народ  је довео издајнишки режим Бориса Тадића.
4.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија поздравља високореферендумску излазност грађана северног Косова и Метохије, на ткзв. Сретењском изјашњавању против институција самопроглашене државе Косово. У складу са тим, Скупштина заједнице општина ошекује да председници са севера Косова у дело преточе народну вољу и не дозволе успостављање границе уже Србије и Косова и метохије.
5.    Скупштина заједнице општина АП Косово и Метохија подржава петицију српског народа са Косова и Метохије о расписивању локалних избора на косову и Метохији. Изјаве председника Скупштине да је за расписивање локалних избора на Косову и Метохији потребан политички договор је антиуставно, јер се устав или поштује или не поштује. Исто тако тврдња Славице Ђукић-Дејановић да је то супротно међународном праву је неистина, јер је она током 2099. и 2010. Расписала локалне изборе за Приштину, Пећ, Косовску Митровицу и Лепосавић.
6.    У циљу очувања Косова и Метохије као дела српске државе, Скупштина заједница општина АП Косово и Метохија позива и народ у остатку Србије да не гласа за политичке странке које чине садашњу власт, јер су оне довеле косово и Метохију на корак од ппризнања и само садашњи Устав их спречава да то званично и не учине. Гласајући за њих народ у Србији ризикује да у будућности остане и без других територија, од Војводине до Рашке области, чиме се анулира и поништава два века српске историје.

Председник Скупштине заједнице
Општина АП Косово и Метохија
Радован Ничић

______________

У оквиру наших видео вести погледајте видео извештај седнице Скупштине заједнице општина АП Косова и Метохије у целости