Главни одбор СНП-а да саопшти зашто неће коалицију са српским партијама, а хоће са Медојевићем

Srpska-lista-grb-za-sajt

Српска листа констатује да је веома корисно за опозициону јавност то што ће СНП већ овога викенда морати да одговори на питање да ли му је циљ смјена власти или даље замајање опозиционих бирача уз подршку Небојше Медојевића и Андрије Мандића који на сваке изборе излазе са новим партијским именом и упорно тврде да СНП ради за Брана Мићуновића и Светозара Маровића.

Савез СНП-а са ДФ-ом, бојимо се, срачунато је склопљен да се помогне ДПС-у да побиједи у Беранама. Демократски фронт је, у односу на државне изборе, остао без трећине до половине бирачког тијела у општинама у којима је наступао на локалним изборима и свакако није савезник који може помоћи СНП-у да побиједи у Беранама. Чак и просто збрајање гласова са последњих државних избора показује да СНП и ДФ немају здружени капацитет да сруше власт ДПС-а. Након свега што је ДФ радио СНП-у, свакоме је јасно да ту неће бити ни синергетског ефекта.

Зато, Српска листа жели да вјерује да ће руководство СНП-а на државном нивоу дати свој допринос смјени власти у Беранама, што је немогуће у коалицији са Демократским фронтом чије активисте не занима побједа на овим изборима, већ искључиво сваљивање одговорности на СНП након евентуалног пораза у нашем граду.

Саучествовање СНП-а у таквој игри ДФ-а значи да руководство или дио руководства најјаче опозиционе партије свјесно учествују у урушавању СНП-а, ко зна из ког разлога и за чији рачун. Зато смо увјерени да ће Главни одбор СНП-а, сем изјашњавања о коалицији са Демократским фронтом у Беранама, одговорити и зашто народни социјалисти не желе у коалицију са српским партијама, а хоће са Кочом Павловићем који је изнио најгрубље оптужбе на рачун СНП-а још од оснивања те странке.

 

Анђелко Бубања, потпредсједник Српске листе и носилац СЛ на локалним изборима у Беранама

Беране, сриједа, 29. јануар 2014