Срби видно задовољни пресудама хашког трибунала од по 20 година затвора? (ФОТО)

?????????????????????????????

Коментар уредништва: Српско руководство и српски генерали осуђени су данас правоснажним пресудама у хашком трибуналу на у просеку 20 година за ткзв. злочине над албанцима 1999. године, прихватајући тако и кривицу српског народа који је као жртва НАТО бомбардовања свету представљен као агресор.

ХАГ – Хашки трибунал правоснажно је данас осудио бившег потпредседника Владе СРЈ Николу Шаиновића на 18 година затвора, полицијског генерала Сретена Лукића на 20, генерале ВЈ Небојшу Павковића на 22 и Владимира Лазаревића на 14 година затвора за злочине над косовским Албанцима 1999. године.

Генералу Павковићу, бившем команданту Треће армије Војске Југославије, потврђена је првостепена пресуда од 22 године затвора.

Шаиновићу је казна смањена са 22 на 18 година, начелнику штаба МУП-а на Косову Лукићу са 22 на 20, а Лазаревићу, начелнику штаба Приштинског корпуса, са 15 на 14 година.

Оптужницом је био обухваћен и бивши председник Србије Милан Милутиновић, који је првостепено ослобођен кривице по свим тачкама оптужнице и није било жалби.

Бивши начелник Генералштаба ВЈ Драгољуб Ојданић осуђен је у истом предмету на 15 година затвора, и такође није било жалби. Ојданић је прошле године изашао из затвора, јер је одслужио две трећине досуђене казне.

Танјуг

Nikola Sainovic

Vladimir Lazarevic

Vladimir Lazarevic, Sreten Lukic

Netherlands War Crimes Kosovo