Александар Вучић: Раније сам био у заблуди и нисам преко ноћи постао еврофанатик

aleksandar vucic evrofanatik

На нашем путу у ЕУ нису проблем наводно зле комшијске земље или Немачка него ми сами, очекивање да други морају да реше наше проблеме и да ће нам решења пасти са неба, изјавио је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић у интервјуу Франфутер Алгемајне Цајтунгу.

Упитан како је националиста са идејом о Великој Србији постао еврофанатик, Вучић је одговорио:

– То је био процес. Није да се једног јутра пробудиш и једноставно кажеш – ја сам другачији – преноси Дојче Веле.

-За разлику од многих политичара у Србији који се понашају као да су увек у праву, ја се не стидим да кажем да сам се варао. Грешио сам. Нисам био у праву. Иако није лако, ја признајем своје заблуде – рекао је Вучић.

Коментаришући да су многи у Западној Европи против даљег ширења ЕУ, Вучић је истакао да ни у Немачкој, где се са посебном скепсом гледа на Србију, нико не може да каже да га је београдска власт у протеклих годину и по дана преварила.

– Што најавимо, то и урадимо. То је први пут у новијој историји Србије. До сада смо често једно причали, друго мислили, а треће радили – указао је Вучић.

Он је истакао да не верује да ће Хрватска, као нова чланица Уније, блокирати српске евроинтеграције.

– Не верујем да ће за пет, шест година још бити проблема Хрватске и Србије који су нерешиви. То важи и за однос Београда и Приштине. Наредних година ћемо допринети разумном дијалогу и решити отворена питања у обостраном интересу. То неће бити лако, али ћемо успети – рекао је Вучић.

Фонет