Дачић: „До следећег споразума са Приштином тек треба да дође, али за то још не постоје елементи”

Ivica-Dacic-izdajnik-koji-zrtvuje-srbe

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у Бриселу да у овом тренутку нема елемената за склапање новог споразума Београда и Приштине, већ се треба усредсредити на спровођење онога што је већ договорено у априлу прошле године.

„До следећег споразума тек треба да дође, али за то још не постоје елементи”, рекао је Дачић одговарајући на питање новинара може ли се након првог споразума о нормализацији из априла 2013. може очекивати и други током ове године.

„Још се ради на примени онога што је раније договорено”, рекао је премијер наводећи да су отворена питања везана за правосуђе, формирање Заједнице српских општина, као и поједине теме о којима је постигнута само начелна сагласност попут телекомуникација и енергетике.

Навео је да постоје и проблеми о којима тек треба разговарати, као што је имовина, статус Српске православне цркве и српског културног наслеђа на Косову.

„Тамо ускоро предстоје парламентарни избори, па треба видети под којим би условима Срби могли да учествују на њима”, подсетио је Дачић, напомињући да се договори о набројаним питањима не могу постићи током једне ии две рунде дијалога са ратним злочинцем Хашимом Тачијем у Бриселу.

Танјуг