Звечан: Свечано отказана седница о успостављању шиптарске власти (ВИДЕО)

aleksandar-vulin-kim

По отказивању прве данас је дошло ду друге, такозване свечане седнице, на којој су требале да се оснују Општине по законима ван законског система државе Србије, а на њеној територији. На опште изненађење новинара у време за када је седница заказана у општини Звечан, испред саме зграде било је готово пусто.

Припремио: Иван Максимовић / 11.01.2014.

***

Отказане су седнице за све 4 Општине на северу Косова. Тек после извесног времена сазнало се да ће се одржати једна седница за 4 општине северно од Ибра и то у Звечану. За кратко време окупио се велики број новинара.

Сала општине Звечан била је готово недовољна да прими све оне који су имали било какав интерес за седницу. А гостију је било разних, од оних са северне стране запослених у институцијама самопроглашеног шиптарског Косова до оних који су за оснивање тих шиптарских институција на северу Косова много учинили, попут бившег министра за Косово и Метохију Горана Богдановића.

Међу занимљивијим гостима био је и Оливер Ивановић, бивши државни секретар а садашњи председник једне од иницијативе са шиптарских избора прошле године. Његов долазак је многе изненадио јер је претходно најавио бојкот ове седнице.

Судећи по гостима који су дошли са многих краејва, изгледало је да ће седница дуго трајати. Не само то већ и сва остала очекивања – била су претерана. За говорницу је први дошао Крстимир Пантић, човек који представља Српску, шта српску – то не знамо. Просто се тако зове а до сада је играла по законима самопроглашене државе Косово како је сам Вулин, који се о свему старао, и посведочио порталу Новинар.Де на почетку предизборне кампање „Српске“ за прошлогодишње шиптарске изборе.

Новинар.Де: Након ових избора на Косову и Метохији ће администарција фунционисати по закону „републике косово“ а ви се залажете за то, јел тако?

Вулин: Након избора прво ћемо формирати Заједницу српских Општина. Да ли ће она бити у саставу другог законског система? Хоће.

Новинар.Де: Ког другог законског система?

Вулин: Косовског.[1]

То се и обистинило. Али ако би сте хтели да о томе кажете нешто више од онога што се у медијима званично износило, одговор би гласио“ћутите и слушајте“ (од) Вулина, Директора Канцеларије за КиМ.

Данас смо дошли до тога да је дуго очекивана седница – отказана!

-Свечна седница скупштина четири северне општине ће бити одложена, док у Бриселу не буду завршени разговори између радних група Београда и Приштине – рекао је још увек непостављени градоначелник северног дела Косовске Митровице Крстимир Пантић а који овим продужењем рокова све више губи политичко тло под ногама.

Чудно је како то да они који су игру играли по тактовима музике оркестра који баш нису волели сада кад су његови чланови – то просто не желе већ би неку другу музику.

Г.И Српска је пријављена за локалне шиптарске изборе Изборној комисији у Приштини при самопроглашеним институцијама и због њихових, дакле закона тзв., „републике Косово“ морала да промени име из „Србија“ у „Српска“.

Мала али прикладна дигресија. На једном од протеста против тих избора професор Коста Гаљак, обраћајући се народу, рекао је „па, они нису могли ни име да сачувају, шта друго могу сачувати?“.

Пракса је показала да се политичарима једноставно не може веровати а њихова дела тврде да они изузетно планирано и стратешки раде за једну а против друге стране. Некако се на тој другој страни увек нађе српски народ. Како ће овај пут бити, видећемо. Мада, по ономе што су до сада учинили не верујемо да ће бити неких изненађења, бар не позитивних.  Исто тако надајмо се да ни од српског народа који је све ово време истрајавао неће бити никаквих негативних изненађења иако је стање погоршано „бригом“ српске власти која га гура у наручје лажне државе.

Стални дописник портала Новинар.Де,
Иван Максимовић – Звечан, Србија

www.novinar.de

Извор:

[1] – http://www.novinar.de/2013/10/11/od-vulina-u-zvecanu-samo-obmane-i-pretnje-video.html