Седница влада Албаније и ткзв. Косова врста уједињења

zastava tkzv. kosova

Један од водећих политичких ауторитета на Косову Адем Демаћи оценио је да данашња заједничка седница ткзв. Влада Косова и Албаније представља „врсту националног уједињења“.

У интервију за дневник „Епока е Ре“, Демаћи је рекао да „имајући у виду време, простор у којем живимо и међународна кретања ово је (заједничка седница) једна врста националног уједињена“.

Он је оценио да заједничка седница представља корак ка јачању две државе и Албанаца у целини.

„Косово и Албанија требало је да тај корак много раније да предузму, али је боље икада него никада. Ја очекујем да се сарадња између две земље настави позитивно у свим областима“, рекао је Демаћи.

Он је казао да се веома добро осећао када је сазнао да су се представници две владе сагласили да се формира фонд за Прешевску долину и додао да „треба показати Србији да никада нећемо заборавити нашу браћу и сестре, да им у оквиру могућности које имамо помогнемо. То је за сваку похвалу“.

Такозвана Влада Косова и Албаније су најавиле да ће на данашњој заједничкој седници донети одлку о формирању фонда за Прешевску долину и одлуку о помоћи у обезбеђивању потребних медицинских инструмената за помоћ акушерско-гинеколошком оделењу болнице у Прешеву.

Танјуг