Ваистину Merry Christmas (ВИДЕО)

Bozic box

Срби у Сакраменту и ове године пуцњавом обележили Божић. Локални медији јављају да је све прошло у реду. Ако сте били забринути да је „марсовска хладноћа” у САД можда спречила српску заједницу из градића Џексон (Сакраменто, Калифорнија) да „ватрено” обележи и овај Божић – узалуд сте бринули.

На Западу ништа ново – канонаде из „сачмара“ а и покојег „џепног топа“ поново су одјекивале 7. јануара у Џексону. Прослава Божића ове године се одиграла у главној градској улици.

Становници Џексона и Калифорније већ су се полако навикли на божићну паљбу, а добар показатељ је чињеница да је полиција одобрила прославу којом већ годинама српска заједница прославља најрадоснији хришћански празник.

Још пре десет дана почеле су припреме. Ловачке пушке, карабини, двоцевке и „кратежи“ очишћени су, ћорци и муниција набављени и све је било спремно велику прославу.

Како би упозорили становнике Џексона локални медији су уочи 7. јануара најавили да се ближи прослава српског Божића и да ће традиционално бити доста пуцњаве.

„Данас становници Џексона очекују прославу српског Божића у главној градској улици. Традиција се протеже већ много година. Чланови српске заједнице пуцњавом славе рођење Исуса и најављују да су им домови отворени а гости добродошли“, гласила је сервисна информација локалног радија KVGC.

„Приличан број Срба, које ће пратити полиција, одржаће прославу у главној улици у подне, а употпуниће је пуцајући ћорке из пушака. Ништа опасно неће пасти са неба“, навео је радио.

Одјек све шири

Новост је да се прослављање Божића пуцањем из пушака одиграло и у Пенсилванији. Локални медији у градићу Ист Пенсборо известили су да је полиција тог града примила три пријаве мештана о гласној пуцњави у њиховом крају.

Разлог? Па, прослава Божића. Србин из тог градића изашао је на трем своје куће око 21 час и опалио неколико ћорака из своје пушке.

РТС