Вуловић: Сутра седнице скупштина општина на северу Косова

zubin-potok

ЗУБИН ПОТОК – У четири општине на северу Косова сутра ће бити одржане свечане седнице, на којима би одборници и градоначелници требало да дају изјаве и тако званично ступе на дужност, изјавио је данас градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић.

Вуловић је рекао Танјугу да ће седница у Лепосавићу бити одржана у 08.00 сати, у Зубином Потоку у 10, у Звечану у подне, а да би у 14 сати требало да буде одржана седница општине Северна Митровица.

Вуловић је казао да у Бриселу представници Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, разговарају о одржавању ових седница, како би усагласили протоколарне детаље у вези са сутрашњим седницама, а да је највише што Срби могу да прихвате да на изјавама које ће потписати не буде никаквих симбола.

Не можемо прихватити косовске симболе, највише што можемо јесте да у заглављу изјаве коју будемо потписали буде назив општине и да не буде других никаквих симбола, нагласио је градоначелник Зубиног Потока.

Вуловић је рекао да одборницима неће бити слате позивнице већ само обавештења за седницу, јер, како је објаснио, сматрају да је сутрашња седница само наставак оне која је одложена крајем децембра прошле године.

Свечане седнице скупштина четири општине на северу Космета, које су биле заказане за 24. децембар, одложене су на захтев Владе Србије и молбу Европске уније, а такозвано косовско министарство администрације и локалне самоуправе саопштило је тада да четири општине на северу Косова нису испуниле правне захтеве за одржавање свечаних седница.

Представници локалне самоуправе са севера Косова нису прошле недеље успели да са представницима ЕУ усагласе протокол и закажу одржавање свечаних седница четири општине на северу Косова.

О свему овоме данас у Бриселу разговарају представници званичног Београда и Приштине, а Србе са Косова представљају Вучина Јанковић градоначелник Звечана и Љубомир Марић члан Управљачког тима за формирање Заједнице српских општина.

Танјуг / Срби на окуп