Британска тајна служба МИ6 убила српске дечаке у Пећи

kafic-panda

Овај злочин био је иначе увод за рат после кога у Метохији готово да није остало Срба, а убрзо је уследило бомбардовање СР Југославије. Убијени су дечаци Иван Обрадовић, Зоран Станојевић, Светислав Ристић, Драган Трифовић, Вукосав Гвозденовић и Иван Радевић

Српске дечаке у кафићу Панда у Пећи највероватније је убила британска тајна служба МИ-6, а тај злочин је организован у припреми за сукобе на Косову и Метохији.

То су уходане методе које користе све тајне службе како би провоцирали сукобе, тврди добро обавештени извор.

Запад овај масакр упорно покушава да заташка, али у извештају Хелене Хант се помиње да су четворица САС-оваца у то време били у Рачку. Овај злочин био је иначе увод за рат после кога у Метохији готово да није остало Срба, а убрзо је уследило бомбардовање СР Југославије.

Први потпредседник Владе Александар Вучић протеклих дана актуелизовао је питање ко је убио српске дечаке у кафићу Панда у Пећи 1998. године. Вучић је у Грачаници на Божић изјавио да не зна ко их је убио, али да зна ко није. Нешто раније је навео да не постоје докази да су – како се то раније веровало – убиство извршили Албанци.

Убијени су дечаци Иван Обрадовић, Зоран Станојевић, Светислав Ристић, Драган Трифовић, Вукосав Гвозденовић и Иван Радевић.

Недељник/Курир/НСПМ