Невероватна фотографија Чикага окованог ледом

cikago okovan ledom

Пилот Хенк Кејн снимио је ову невероватну фотографију ледом окованог Чикага током лета из Вашингтона. У Чикагу је јуче измерено рекордних -31 степен Целзијуса, а лед и хладноћа оковали су готово цели северноамерички континент.

Стање у Чикагу је сасвим несвакидашње. Улице које свакодневно препуне људи, сад су опустошене.

Од ретке хладноће и језеро се заледило. Људи који ипак изађу на улице, облаче толико слојева одеће, да се једва крећу.

Напољу се тешко задржати дуже од пет минута, не толико због температуре већ због ветра који повећава субјективни осећај хладноће.

Хиљаде летова због хладноће је отказано, а затварају се и школе.

Чикаго није једини; на подручју Оклахоме и Тексаса због јаког ветра забележено је чак минус 40 степени Целзијуса. У појединим градовима је преко ноћи измерена разлика у температури од чак 45 степени.

Због велике хладноће и јаког вјетра, запослени у зоолошком врту Lincoln Park у Чикагу морали су у затворене просторије сместити чак и поларне медведе и пингвине.

У Индијани се власти боре с јаким ветром, ледом и 30 центиметара снега због чега су бројни грађани остали затрпани у својим домовима. Више од 30 хиљада тамошњих потрошача остало је без струје у понедељак увече, а власти су упозориле да би неки домови могли бити у мраку и хладноћи данима.

Према званичним информацијама, због олујног невремена у САД-у, смртно је страдало 15 особа.

Индеx.хр