Витезови Темплари – Удар на србске светиње (ВИДЕО)

templari

Недавно смо дошли до видео записа у ком се виде такозвани Витезови Темплари како врше чин „инвеституре“ (произвођења у чин витеза) усред цркве Св. Николаја Мирликијског у манастиру Соко Град. Видео снимак је убрзо повучен али успели смо да га сачувамо и пренесемо га са пригодним коментаром и објашњењем о томе ко су, шта су и коме служе. Напоменули бисмо и то да је манастир Соко Град под надлежности епископа Лаврентија који има историју екуменистичког деловања а као врхунац бисмо навели чињеницу да је одвео 36 свештеника тадашње шабачко-ваљевске епархије на поклоњење јеретику папи Јовану Павлу Другом.

Кратка историја Витезова Темплара

Витезови Темплари или пуно име “Ред сиромашних витезова Христа и Соломоновог храма“, основао је Хуго де Пејенс. Темплари су организовани као манастирски ред, следећи правила која је за њих створио Бернар од Клервоа, оснивач Цистерцијанског реда и везују се за тзв. Крсташке ратове. Крсташки ратови били су војни походи римокатолика из Западне Европе, које је организовао Ватикан-папа, са сврхом да Јерусалим и Свету Земљу ослободе од муслимана. Временом су ови циљеви постали само оправдање за свеопшту пљачку Палестине, Јерусалима, Византијске империје, Константинопоља и Свете Горе где су многи манастири опљачкани, опустошени, чак и монаси убијани (св. Зографски мученици). У одбрану Свете Горе од  пљачке и злочина темплара, устао је Србски Краљ Милутин и после трогодишњег рата протерао  их је са Свете Горе. У том рату се посебно истакао игуман Хиландара Данило, касније Архиепископ Србски. У тим Крсташким ратовима, темплари су у име папе, отели велики број моштију и других  светиња, затим огромну количину блага и све тo однели у Западну Европу.

Темплaри су освојили одређене територије и установили, углавном, краткотрајне државе, у којима су уместо локалних Православних епископа и свештеника довели са Запада латинске бискупе и латинско свештенство директно подвргнуте римском папи. Починили су бројне злочини према муслиманском становништву, као и према православном становништву. По престанку Крсташких ратова, ред Темплара је прерастао у Европи у ред банкара који су били оличење зеленаштва. Благо донето са Истока чинило их је врло моћним. Темплари су били добро повезани и убрзо су постали битан фактор на међународној политичкој сцени тог времена. У том времену добили су неколико повластица од римског папе, које су им дозволиле, између осталог, да убиру порезе у подручјима која су била под њиховом контролом, производећи њихов брзи успон. Темплари имају велику улогу у ритуалима и оснивању различитих грана модерних масона. Шкотски ред, који је формиран у Француској у осамнаестом веку, се ослања на Темпларе у многим ритуалима.

Ред Де Молеа је још једна масонска организација која је повезана са Темпларима. Друга грана масона, Јоркширски ред, захтева од својих чланова да буду хришћани. И у том реду многи ритуали и обреди су преузети од Темплара. Темплари су постали окружени легендама које садрже тајне и мистерије. Најпознатије су оне које говоре о Светом гралу, Заветном ковчегу, и тајнама грађења

 

О манастиру Соко Град

Манастир без монаха, са базеном и осталим пратећим објектима више личи на неку туристичку атракцију, него светињу посвећену Богу. Тако данас изгледа манастир Соко град код Љубовије у Епархији шабачкој, под надлежности епископа Лаврентија. То је место које служи за пропагирање екуменистичких и глобалистичких идеја. Од мноштва саблазни који се чине у овом манастиру навећемо највеће:
– у априлу 2000.г. у њему се организује међурелигијски скуп под називом  “ЈЕДАН ЈЕ БОГ“, где поред претставника римокатолика и муслимана окупља и претставнике око 64 секте као што су суботари, пентакосталци и други.
– сваке године у Соко граду се организује некаква моба, где се окупљају млади из разних крајева Европе и при томе се по изјави очевидаца догађају  разне ствари непримерене и за обичан камп, а камоли за манастир.
–   у њему се спроводе разни чудни ритуали, страни Православној вери, као што су то чинили 17.06.2013.године Темлари, што се види на снимку.

БСКМ / http://bskm.rs/2014/01/01/vitezovi-templari-udar-na-srbske-svetinje/