Вучићева СТРАШНА ИСТИНА

starogracko

Ко је убијао Србе?

У синоћној емисији „Тешка реч“ на телевизији „Пинк“, Александар Вучић“ је рекао нешто што је морало унети нелагодност и немир у душу сваког Србина. Наиме, Вучић је рекао следеће:

„Поводом убиства младића у кафићу ’Панда’ у Пећи… Јесмо ли ми стварно установили ко је убио ту нашу децу? Или ћемо да будемо изненађени у будућности?“

На то је дошло питање изненађеног водитеља: „Хоћете да кажете да то нису били албански терористи?!“

„Ја хоћу да кажем да ми за то немамо доказе… НАПРОТИВ! Ја хоћу да кажем да има много страшних ствари са којима ћемо морати да се суочимо“, казао је ППВ загонетним тоном. Након намерно направљене паузе „психолошког бездана“, Вучић је продужио: „И хоћу да кажем да ћемо ми те проблеме да решавамо… Зато што, од лажи се не живи, од превара се не живи.“

А заправо, шта нам је то Вучић провукао кроз уши? Да убице никада нису ухваћене, то знамо. Али, сада Вучић говори да то нису учинили албански терористи. Откуд то он зна? А да то сигурно зна, Вучић је потврдио када је рекао да „немамо доказе“ да су злочин починили шиптарски терористи, и томе додао оно наговештавајуће – „напротив“. Шта то „напротив“ значи? Јасно је, ако се каже да немамо доказе да је осумњичени извршио убиство, па још томе додамо, да се све десило супротно од онога што смо веровали („Напротив!“), тада је јасно да морамо знати ко је прави убица. Да није тако, не бисмо могли казати да то нису учинили албански терористи. А Александар Вучић је управо то рекао: „Злочин у кафићу ’Панда“ 1998. године нису извршили албански екстремисти“. НАПРОТИВ!

nasilje-16Након свега, Александар Вучић би требало да јасно одговори на питање: „Ко је убио шест српских момака, од којих су петорица били малолетни?“ Одговор дугује не само родитељима побијене српске деце, већ и целокупној српски јавности, коју је констернирао својим јавним исказом пред милионским аудиторијумом. Само, остаје непознаница, има ли икога у Србији ко ће смоћи снаге и смелости да „најмоћнијем“ упути такво питање?

Господине Вучићу, дужни сте да нам кажете ко је извршио тај гнусни терористички напад у Пећи, када су мучки убијена српска деца? Пошто се из вашег наступа могло закључити да добро знате и убице и наредбодавце, тада ви не смете и даље (немате право) да ваш „вољени народ“ држите у неизвесности!

Ако је истина оно на шта на известан начин алудира Александар Вучић, а то је да су шест младића у кафићу „Панда“ стрељани одлуком српске државе (оне исте која је, како ППВ тврди, „убила и Славка Ћурувију“), тада ћемо се као народ уистину морати суочити са „много страшних ствари“. Да ли то значи и да 2003. године на децу у Гораждевцу, док су се купали у Бистрици, нису пуцали албански терористи? Ни њихове убице нису до данас пронађене?  Да ли ће Александар Вучић и ту „пророчки“ рећи, значајно подигнувши обрву, да „нема доказа да су то починили албански терористи –НАПРОТИВ!“

И тако редом, од села Старо Гацко (где је 23. јула 1999. године масакрирано 14 српских жетелаца), преко погрома над Србима у марту 2004 (ваљда су ту Срби опет сами себе прогонили и убијали), па до данашњих дана. Пошто ниједан убица српских цивила на Космету никада није ухваћен, нити процесуиран, а камоли за тако тешке злочине осуђен, тада бисмо морали – телали ППВ – да се замислимо над питањем – ко је заиста побио ту српску нејач и цивиле?

Водећи се Вучићевом НАПРОТИВ логиком, ипак ће бити да све те злочине нису извршили албански терористи (како смо ми однекуд претпостављали), јер – каже ’најмоћнији’ – „МИ ЗА ТО НЕМАМО ДОКАЗЕ“. Упитајмо се, онда, ко је 17. фебруара 2001. године извршио терористички напад на српски аутобус у коме је убијено 11 особа (од тога, двоје деце) и рањено 40 особа – и суочимо се са грозном истином да „немамо доказе да су то починили Албанци“. НАПРОТИВ!

sahrana1Надамо се да ће Вучић открити и убице проф. Драгослава Башића (предавача са Калифорнијског универзитета Беркли), којег је побеснела руља у Приштини на улици тукла до смрти, док су то незаинтересовано посматрали војници НАТО-а? Ни ту починиоци тог злочина никада нису ухваћени, иако се добро зна ко су. А заправо, ко су Башићеве убице? Албанци? Не, то се никако не може тврдити, јер за то НЕМА ДОКАЗА. НАПРОТИВ!

ИМА МНОГО СТРАШНИХ СТВАРИ СА КОЈИМА ЋЕМО МОРАТИ ДА СЕ СУОЧИМО! Ко је у јуну 2000. године заклао три Србина у селу Бијело Поље у близини Пећи? Нема доказа да су то злодело учинили Албанци. НАПРОТИВ! Ко је Србима вадио унутрашње органе? Ама, људи, нема доказа да су то чинили Албанци. НАПРОТИВ! Које Србима одсецао главе, вадио утробу, черечио удове? Ко је отео преко хиљаду Срба, за које на сајту Владе Србије постоје подаци по имену и презимену? Да ли су то учинили албански терористи?  „МИ ЗА ТО НЕМАМО ДОКАЗЕ“. А пошто немамо доказе, тада треба да се суочимо са СТРАШНОМ ИСТИНОМ! А та „страшна истина“ је да „немамо доказе“ да су Албанци починили и један једини злочин на Космету, а у праву важи презумпција невиности… Албанац није крив! НАПРОТИВ! Крив је…

И ако је од Запада, прешло је сваку меру! Од наших марионетских власти, још горе! Зар самооптуживањем, слепим извршавањем наредби и додворавањем покушавамо да уђемо у ЕУ? Хоћемо да заслужимо бољи живот тако што ћемо душу продати ђаволу? Па и да је од НАЈМОЋНИЈЕГ, превише је! Ваљда би он требало да зна (кад већ то сам говори) да се од ЛАЖИ и ПРЕВАРЕ не живи – барем не часно.

За www.koreni.rs

Д. Гостељски

Списак киднапованих и несталих Срба на Косову и Метохији на следећем линку

http://www.koreni.rs/wp-content/uploads/2013/12/SPISAK-KIDNAPOVANIH-I-NESTALIH-LICA-NA-KOSOVU-I-METOHIJI.pdf#page=1&zoom=auto,0,852