Вулин: Ефекте бриселског споразума видећете ове године

aca-vulin-izdajnik

БЕОГРАД – Министар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да ће 2014. бити година политичке еманципације Срба на Косову у којој ће се видети стварни ефекти Бриселског споразума.

„То ће бити година у којој ће се разговори наставити, када ће заживети Заједница српских општина, нове локалне власти и у којој ће се видети какви су стварни ефекти Бриселског споразума“, казао је Вулин новинарима у Палати „Србија“.

Према његовим речима, приоритет Канцеларије за Косово и Метохију је економски развој и политичка стабилизација.

„Наш приоритет је да постојећи капацитети у привреди буду поново стављени у функцију, већина фабрика већ постоји, али их треба обновити“, рекао је он.

„Све што произведе Косово и Метохија централна Србија може да откупи, а да не осети, а на тај начин запошљавате људе“, навео је Вулин и додао да је претходних месеци отворен погон у Звечану и да је 50 жена добило посао.

Упитан о писању појединих медија да на инаугурационој седници локалне скупштине у Грачаници није било обележја Косова, а да је била истакнута застава Републике Србије, те је због тога процедура поништена, Вулин је рекао да није новост да ће Приштина радити на успоравању формирања заједнице српских општина.

Вулин је казао да је сада то питање решено.

Новоизабрани градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић изјавио је раније данас да су он и одборници скупштине те општине и други пут потписали изјаве о преузимању дужности на захтев Министарства за локалну самоуправу Косова.

Танјуг