Нема пара у „косовском буџету“ за 2014. за општине на северу КиМ

zastava tkzv. kosova

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Потпредседник такозване косовске скупштине Петар Милетић изјавио је данас да предлогом буџета за 2014. годину, о којем ће посланици Скупштине Косова сутра расправљати, нису предвиђена средства за капиталне пројекте у четири општине са српском већином на северу Косова.

Милетић је гостујући у програм митровичког “Радија Контакт плус” рекао да су буџетом за 2014. годину предвиђена средства за општине на северу Косова, али не у оној мери како су третиране општине јужно од реке Ибар.
“За север Косова у буџету постоје само средства за плате, дневнице, материјалне трошкове, дакле за функционисање општинске администрације. Нема капиталних инвестиција, нема пројеката за инфраструктуру из простог разлога јер општине на северу када се радио нацрт буџета нису биле формиране,” рекао је Милетић.

Ако сутра буде скупштинске већине за изгласавање буџета он ће бити усвојен тако, дакле само са оним средствима која су неопходна за функционисање општинске администрације у четири општине на северу Косова, додао је Милетић.

Нелегални потпредседник Скупштине Косова је истакао да постоји и план “Б” а то је да је ЕУ за наредну годину издвојила озбиљна средства за север Косова и да он мисли да ће општине на северу за капиталне инвестиције у највећем делу користити управо средства из ЕУ.

Општински буџет за наредну годину средства предвиђена за, на пример, општину Звечан износе свега 1. 828,627 евра.

Танјуг