„Уклоните багере од Грачанице! – Довољно је воде до испод нивоа Светиње!“

otac-antonije

Православни протест у петак 27.децембра од 09:30 часова пред Општином Ваљева под слоганом:

„Уклоните багере од Грачанице! –
Довољно је воде до испод нивоа Светиње!“

Тако сачувајмо и изворске воде реке Градца и врела Пакље, отклонимо од наших живота претњу предимензиониране погубне бране „Ровни“ ревизијом овог пошасног пројекта.

Нека овај први скуп у одбрану народа од овако опасног пројекта „Ровни“ буде почетак сталних протеста кад год Скупштина Ваљева буде заседала, бар у току ове зиме све до пресудног пролећа. Јер ако нам је Грачаници било далеко притећи у помоћ – пред Општину је много лакше. И запамтимо – сваки недолазак пред Општину је давање повода богоборцима из локалног СПС да подмукло поново у тишини покушају нанети нове ране Светињи нашој… нпр. као што су прекључе багером покушали упасти и почупати средњевековне споменике око Грачанице у чему су, хвала Богу, били осујећени.

И још, на пролеће ћемо у Дому културе у Ваљеву, ако Бог да, организовати научно-културну трибину са разоткривањем друштвено погубног карактера ове безаконе хидроакумулације „Ровни“ на коме ће највероватније учешћа узети и велики родољубац г. Емир Кустурица.

Богом дошли вођени савешћу и родољубљем! А ко баш не буде могао доћи, нека се кратко помоли за нас да нас Бог упути шта нам је чинити, и нека ревносно шири ове вести где год може јер смо под великом клеветом и блокадом свих водећих медија.