На захтев Владе Србије и молбу ЕУ одложене седнице СО на северу КиМ

kosovo-sever

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Седнице скупштина општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић које су заказане за данас, како су саопштили градоначелници ових општина, биће одложене на захтев Владе Републике Србије и молбу Европске Уније.

Спор око садржине позивница за свечану седницу на којој је требало да се потврде мандати и одборници потпишу свечану изјаву решаваће председник Владе Републике Србије Ивица Дачић са представницима Привремених институција самоуправе на Косову у Бриселу почетком 2014. године, стоји у саопштењу.
“На позив за седницу Скупштине општине уредно су се одазвали сви албански одборници и зато нас изненађује претња Приштине да неће признати легалност одржаних скупштина. Сада је потпуно јасно да Приштини не одговара Бриселски споразум, да Влада Републике Србије није признала једностране одлуке Приштине и да се албански званицници плаше формирања Заједнице српских општина,”- наводи се у саопштењу.

Све дужности које припадају локалним скупштинама и градоначелницима поменутих општина обављаћемо у складу са законом јер нас на то обавезују наши грађани који су нам указали поверење и истовремено упозоравамо међународну заједницу и Приштину да нећемо прихватити ниједну одлуку која се тиче наших општина а која у међувремену буде донета без наше сагласности, истичу градоначелници са севера Косова.
“Ми, легитимни и легални представници наших грађана наставићемо да дајемо пуну подршку Влади Републике Србије да у целости спроведе Бриселски споразум и формира Заједницу српских општина која очигледно представља велику опасност по сепаратистичке тежње Албанаца на Косову и Метохији,”- стоји на крају саопштења градоначелника Лепосавића, Северне Митровице, Звечана и Зубиног Потока.

Танјуг