Основан месни одбор СНО „Срби на окуп“ у Војводини

sno srbi na okup

Свесрпска народна организација „СРБИ НА ОКУП!“ основала Месни одбор у Новом Саду.

 

Трагична дешавања на Косову и Метохији, која се убрзано преливају и на остале делове Србије, довела су до потребе за оснивањем овог Месног одбора, како бисмо, организовани на овом нивоу, предупредили догађаје који следе, истакао је протосинђел Максим Новаковић и нагласио неопходност да се истински православни хришћани организују како би сачували своју веру.

СНО „СРБИ НА ОКУП!“ се својим програмом, деловањем и активностима труди да очува нашу веру, народ и нашу земљу. До сада су формирана два месна одбора – у Београду и у Бањалуци, и ти одбори, који имају искључиво патриотски, а не политички карактер, представљају ћелије наше Епархије, рекао је протосинђел Максим. Подсећамо, програм Организације је, ослањајући се на „Жички устав” светог владике Николаја Велимировића, сачинио отац Евтимије.

На седници која је почела молитвом, предложени су и изгласани чланови Управе и договорени приоритетни циљеви и задаци Месног одбора за Нови Сад. Говорећи о избору чланова УО,  протосинђел Максим је истакао да свака част са собом носи и одговорност и додао да је избор појединаца само неопходна форма организовања, нагласивши да ће сви чланови равноправно учествовати у раду одбора.

Протосинђел Максим је, као члан Већа који је присуствовао Оснивачкој седници одржаној 25.11.2013. године у Руменци, предложио, а чланови су једногласно донели одлуку да Управни одбор МО Свесрпске народне организације „СРБИ НА ОКУП!“ чине:

 

1.   Милорад Цвејић – председник

2.   Душанка Ракић – секретар

3.   Коста Миличић – благајник

4.   Лука Стевановић – члан

5.   Љубинка Добросављев – члан

6.   Милан Раковић – члан

7.   Иван Жекоски – члан.

 

Сви који желе да постану чланови, то могу да учине попуњавањем приступнице која ће бити предата на верификовање Свесрпском националном већу.

Састанци Месног одбора, којима ће присуствовати и духовно лице, одржаваће се најмање једном месечно и заказиваће их председник МО. Одбор ће радити по постојећем Статуту Организације, који је усклађен са законима прописаним од стране државе Србије, и придржаваће се, у свом раду, свих правила предвиђених у њему.

СНО „СРБИ НА ОКУП“