Саопштење за јавност четничке организације

cetnicka organizacija

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

поводом издаје Србских националних интереса на Косову и Метохији од стране властодржаца у Србским државама и Српске Православне Цркве

 

 

            На жалост, ових предходних дана (и свих ових година), свједоци смо једне свеопште издаје Србских националних интереса на свим просторима гдје живи Србски народ, учињене од властодржаца у врху Србских земаља и врху Српске Православне Цркве, али посебно боли издаја Србског народа и Србских националних интереса на Светој Србској земљи – Косову и Метохији.

Како се сав бјелосвјетски олош, оличен у марионетама предсједника и дипломата оних земаља које су здушно и ревносно НАТО бомбама уништавале Србски народ и Србске земље у току акције „Милосрдни анђео“, устремио да од Православног Србског народа на Балкану отме најсветији дио наше земаљске територије, за очекивати је било да међу Србима опет нађу понеког „Бранковића“, међутим, запрепаштени смо бројем „Бранковића“ који су спремни да за 30 сребрењака продају оно што су наши преци стотинама година брижљиво градили и чували! Издајници су се сами јављали центрима овоземаљске моћи у Ватикану, Бриселу, Вашингтону, Берлину и ко зна гдје, и нудили своју сарадњу у уништавању и распарчавању Србског националног бића. Овоземаљски моћници су објеручке прихватили Србске издајнике за своје сараднике, па тако данас имамо ситуацију да предсједници, премијери, министри и народни посланици у Србским државама јавно позивају Србе на Косову и Метохији да изађу на нелегитимне и нелегалне изборе такозване „државе Косово“, те тиме ударе печат распарчавању Србије и признају „независност Косова“! Власти Републике Србије користе све полуге и репресивне методе власти да на силу приморају преостали Србски живаљ на Косову и Метохији да изађе на Тачијеве изборе и стави свој потпис на признање „државе Косово“!

Оно што још више запрепашћује је чињеница да су и властодршци у Српској Православној Цркви, на челу са Иринејом Гавриловићем, умјесто да буду бастион одбране Србских националних интереса и борци за очување чистоте Православне вјере, стали на страну овосвјетских моћника и шиптарске нарко-мафије и раде све како би наговорили (натјерали) Србе да се одрекну Светосавља и Србске државности на Косову и Метохији. Прогоне оне који животом свједоче Православље, уклањају честите слуге Божије, декретима и пресудама без суда расчињавају најревносније у борби за Православље и Светосавље, док у исти мах промовишу екуменизам и постављају папо-подобне „епископе“ који брод Српске Православне Цркве усмјеравају према луци која се зове Ватикан!

На све што се дешава не реагује ни један генерал или старјешина Србске војске, ни један народни учитељ, ни један љекар, ни један чиновник Србски, или можда тек по који да полугласно каже своје мишљење противно поменутим дешавањима. Отворена велеиздаја је на дјелу, а готово цијели Србски народ ћути!? Зар је Србски народ толико духовно и морално пао? Зар смо заборавили нашу славну историју? Зар су нас толико духовно и материјално поробили да нас не занима ништа осим голе егзистенције?
Слава Богу па нам је ипак дао духовног пастира – Преосвећеног Владику Артемија, око којег се окупља вјерно стадо. Дио народа ипак гледа отворених очију и види издају. И бори се против издајника и њихових налогодаваца. Посебно се у тој борби истиче преостали Србски народ на Косову и Метохији, који је, као и много пута у прошлости, изњедрио нове народне вође, који окупљају и организују народ и који заједно са тим народом стоје на бранику наше Православне отаџбине. Наша браћа Марко Јакшић, Игор Војиновић, Саша Касаловић, и други, својим радом и својом борбом за опстанак Србског народа на Косову и Метохији, показују да поред „Бранковића“, Србске мајке још рађају „Обилиће“. Наравно, они који се успротиве страним плаћеницима и домаћим издајницима из врха државне и црквене власти, а то су наша браћа Јакшић, Војиновић, Касаловић, и други с њима, на све могуће начине чинили и чине, бивају нападани, пљувани, омаловажавани, хапшени, проглашавани терористима и екстремистима, итд…

Овим путем строго осуђујемо велеиздају Србског народа и Србских националних интереса, у свим земљама гдје Срби живе, а посебно на Косову и Метохији.

Позивамо Србски народ да не учествује у велеиздаји и предаји Косова и Метохије у руке шиптарским нарко-бандитима, него да се свим силама боримо да уз Божију помоћ опстанемо и останемо на својим вијековним огњиштима.

Такође позивамо Србски народ да се пробуди и отвори очи, те да препозна издајнике Србског народа и Србских националних интереса, а народ даље зна шта треба са издајницима.

Подржавамо праведну борбу за опстанак наше браће на Косову и Метохији, родољуба који су угрожени како од стране страних окупатора и шиптара, тако и од домаћих издајника и њихових послушника.

Нашој браћи на Косову и Метохији нудимо своју свесрдну и несебичну помоћ у било којем облику и на било који начин који је примјерен ситуацији у којој се налазе Срби на Косову и Метохији. Како радили, тако нам Бог помогао!

 

С ВЈЕРОМ У БОГА, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!

Главна Управа

Четничке Организације