Образ и СНП Наши: На делу тешко кршење људских права грађана и прогон неистомишљеника на КиМ

СНП-НАШИ-И-СРБСКИ-ОБРАЗ

СНП НАШИ и СРБСКИ ОБРАЗ обавештавају домаћу и међународну јавност, и посебно Амбасаду Руске Федерације, да је у Србији на делу вишеструко тешко кршење људских права грађана и политички прогон неистомишљеника од стране Владе Србије, а поводом такозваних „локалних избора“ на Косову и Метохији:

1.  Влада Србије прекршила је Устав сопствене државе и позвала грађане на незаконите и нелегитимне изборе на Косову и Метохији, које је организовала терористичка „Влада“ лажне државе Косово.

2.  Овакве нелегитимне изборе који су били заказани за 3. новембар 2013. године, српски народ на Северу Косова је листом бојкотовао. Примера ради, режимски кандидат за „градоначелника“, Крстимир Пантић, добио је свега 30 гласова! Суочени са моралном и политичком катастрофом, београдски властодршци су послали маскиране групе које су на бирачким местима ломиле изборне кутије како би избори били поништени због неправилности.

3.  За ломљење кутија лажно су оптужени сви који су позивали на бојкот незаконитих избора, а родољубивим организацијама и појединцима, укључујући и потписнике овог писма, представници режима су бесомучно претили хапшењем збор изгреда за које су они сами одговорни. Подсећамо да су СРБСКИ ОБРАЗ и СНП НАШИ још у преподневним часовима 3. новембра упозорили јавност о намерама београдског режима да упадом својих батинаша на бирачка места и ломљењем кутија изазове поновно гласање (што се истог поподнева и десило), а да кривица буде лажно сваљена на српске родољубе.

4. Упркос громогласним најавама и претњама, до дана данашњег нико од српских родољуба није позван на одговорност поводом оптужби које су на наш рачун упутили Александар Вучић, Ивица Дачић и њихови пиони Александар Вулин, Крстимир Пантић и Милован Дрецун. Исто тако, нико од наведених није се одазвао нашем позиву на јавно телевизијско сучељавање, што речито сведочи о одсуству истине и смисла у њиховим медијско-политичким подвалама.

5.   Избори у Северној Косовској Митровици поново су расписани за 17. новембар 2013. године. У самом граду, али и у читавој Србији, на делу је невиђена репресија. Власти приморавају грађане да иду на гласање, чиме се грубо крши изборни закон Републике Србије који каже: „Нико нема право да по било ком основу, спречава или приморава грађанина да гласа, да га позива на одговорност због гласања и да од њега тражи да се изјасни зашто није гласао.“ Међутим, на адресе свих јавних предузећа и установа у Косовској Митровици стигао је налог Владе Србије, којим се директори обавезују да изведу на биралишта све запослене, и то заједно са члановима њихових породица, уз навођење времена и места окупљања! Тиме нису прекршени само Устав и закони Републике Србије, већ и Универзална декларација о људским правима Уједињених нација.

6.  Подсећамо да је наметање избора „по Уставу и законима Косова“ један од кључних делова капитулантског Бриселског споразума, чију оцену уставности су противзаконито блокирали Томислав Николић, Александар Вучић и Ивица Дачић. Тим чином они су себе учинили највећим бегунцима од закона и правде у Србији, због чега и јесу спремни на све.

Потпуно је јасно да они који се служе оваквим нечасним средствима нису заступници ни истине нити правде, а још мање су браниоци Срба и Србије на Косову и Метохији. Данас су у врху власти исти они који су 90-их година прошлог века издали српски народ у Републици Српској Крајини и својим срамним, пилатовским држањем помогли Хрватима у вршењу највећег етничког чишћења у Европи после Другог светског рата. Оно што је тада отпочето у спрези са Фрањом Туђманом и Алијом Изетбеговићем, сада се довршава са Хашимом Тачијем и Атифетом Јахјагом.

СНП НАШИ и СРБСКИ ОБРАЗ позивају Руску Федерацију и онај део међународне заједнице који је привржен поштовању права, да стану у заштиту српског народа и истакнутих родољуба, нарочито на Косову и Метохији, који су животно угрожени злочиначким деловањем Владе Србије, евроатлантских империјалиста, криминалних група и шиптарских терориста.

Уједно, позивамо доброманерну српску и инострану јавност да не наседа на лажи и подвале београдског режима и да никакве резултате незаконитих избора у Косовској Митровици од 17. новембра 2013. не прихвати и не призна, будући да су они унапред скројени по мери НАТО-пројекта такозваног „независног Косова“, даљег поробљавања и коначног уништења слободне православне Србије.

Председник СНП НАШИ

Иван Ивановић

Председник СРБСКОГ ОБРАЗА

Младен Обрадовић

СНП Наши/Србски образ