На југу Косова гласали само са документима државе „Косово“. Гласали Теодосијеви свештеници (ВИДЕО)

popjugo glasa na siptarskim izborima

На такозваним изборима на Косову, које је расписала ткзв. косовска председница, јужно од реке Ибар, гласали су само они који су имали „косовске“ личне карте, без обзира на договор на највишем нивоу ЕУ да ће моћи да се гласа са свим важећим српским документима. Снимак који смо добили показује општину Гораждевац (касније и друге српске енклаве), у којој су гласали само они који су имали личне карте „државе“ Косово. Дакле, ради се  о југу Косова. Међу првима који су гласали у општини Гораждевац, био је свештеник Југослав, парох гораждевачки, дајући пример својој пастви.

Председник привременог већа општине Гораждевац и сам каже да ће после избора, општина Гораждевац функционисати у систему „Републике Косово“, али да ће Срби опстати и у таквом систему и у другој држави – „Косово“, која ће сарађивати са Србијом.

У општини Клина, председик изборне комисије каже да српски гласачи, којих је до тог тренутка било 10-15, могли су да гласају само са „косовском“ личном картом, са српском није могло да се гласа, јер председник изборне комисије каже: „ми смо држава сада“!

Начелник пећког округа, Винка Радосављевић, каже да је на изборима у пећком округу било много неправилности и да с обзиром да није било Срба као посматрача, увид немамо у изборни ток. Гласање са српским личним картама није било дозвољено, иако је то било договорено на највишем нивоу ЕУ. Ми не одустајемо од борбе и опстанка, без обзира на све, каже Винка Радосављевић.

У Осојану је ситуација била нешто другачија, јер у месту Осојани живи већи број Срба. И људи из Осојана сведоче да није могло да се гласа са другом личном картом сем са „косовском“. И питају се људи из Осојана и питамо са сви ми Срби који на КиМ живимо: „Шта ће бити са нама“?!

Погледајте видео

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“