Водич за безбрижан 17. новембар (ФОТО)

vodic 121

Косовска Митровица — Противници изласка на локалне изборе на Косову представили су у Рудару на северу водич за грађане Косовске Митровице у којем их саветују да не гласају.

Водич у којем се грађани саветују да у недељу искључе телефоне и оду на излет представљен је данас на седници привремене Скупштине Косова и Метохије одржаној у у угоститељском објекту „Рударе“ у Рудару код Звечана.

Привремену Скупштину Косова и Метохије основали су одборници са севера Косова, али њу не признаје Влада Србије.

У водичу за безбедан 17. новембар грађанима се саветује да у недељу искључе телефоне, оду на излет, не иду у школе јер оне тог дана не раде и да не дају глас за независно Косово.

Посланик Скупштине Србије Марко Јакшић из Демократске странке Србије је рекао да су они који су против локалних избора које организује Приштина, пуних 14 година били доследни својој политици упркос притисцима.

Јакшић је оптужио државни врх Србије да врши притисак на грађане на северу Косова да изађу на изборе у недељу 17. новембра у Косовској Митровици.

„Ми у овој борби не можемо да будемо поражени. Ми смо 3. новембра победили, нас не занима политички циркус који ради Београд“, рекао је Марко Јакшић.

БЕТА

v