Косово Тортуга острво, или место безакоња!

tortuga-islands

Косово : земља на раскрсници. – Ислам, тероризам, организовани криминал. – Нова Република је претња за народе ?

До сада је више од  15 Италијана који су после јуна 1999. године радили на Косову и Метохији у војној, цивилној или другим мисијама  објавило књиге  и више филмова о догађајима  у јужној српској покрајини.

Бивши комадант Кфора генерал Фабио Мини, професор на Римском Универзитету Александро ди Мејо, Маринела Века, Рикардо Јакона  само су неки од бројних сведока многих дешавања на Косову и Метохији који су писаном речи и филмском траком посведочили о Косову и Метохији “изнутра“.

И најновија књига Роберта Мањија и Луке Чикотија, људи који су радили у финансијској полицији (Гуардиа ди финанза) на Космету аргументовано говори о косовској стварности, организованом криминалу, прању новца, финансирању тероризма… о ономе о чему углавном свет ћути.

Шта ће се десити у блиској будућности у области тако близу наше драге старе Европе ? – питају се два бивша италијанска финансијска полицајца. Ситуација на Косову ће се негативно развијати и представљаће опасност за наше народе? Књига потиче из искуства „на терену“ од стране два службеника, који су дуго, и за више од две године, радили на Косову у области финансијске обавештајне службе.

Шта остаје да се каже о Косову после више од десет година од НАТО бомбардовања? Дефинитивно још много, јер  је вероватно  да ће млада Република Косово постати права „Тортуга Острво“ (Тортуга је острво у Карипском мору, постало је важан, црни  центар пиратерије у 17. веку и место безакоња) за оне који желе да искористе променљиве ситуације и тешкоће да се успоставити потпуна владавина закона, односно законитост схваћена у најширем смислу тог термина.

Косовско друштво још увек пролази кроз период великих превирања, што чини сваки дан другачији од претходног, из разних становишта.

Тачно је да су се  од 1999  потрошиле реке мастила у покушају да се објасни „западним“ Европљанима многи аспекти ове вишезначне, разноликости друштва, које је  географски тако близу  Европској унији, али на много начина, много далеко од нашег, европског,  менталитета.

Ова књига  покушава да пружи исцрпно објашњење комплексног феномена као што jе тероризам.

Књига, почиње са кратком историјом Косова, разматра питања која се односе на Ослободилачку војску Косова (ОВК), организованог криминала у региону, односа између исламских терористичких организација и НВО, понекад кориштене као параван за финансирање тероризам. Следи поглавље које истражује изворе и механизме финансирања исламских терористичких група, укључујући и експлоатацију „легалних“ канала новца  у финансијски систем за прање новца и завршава се са прегледом ситуације на Косову.

Књига садржи :

ОВК, рат 1999. и каснији геополитичких догађаја, географске и демографске

Организовани криминал на Косову

Присуство исламског тероризма на Балкану: исламске НВО и терористичке организације

Експлоатација хуманитарних организација као терористичких група

Извори финансирања исламског тероризма

Финансирање исламског тероризма

Продор у правни систем пословања у сврху прања новца

Хуманитарне организације на Косову и повезаност са тероризмом.

Борба против прања новца и финансирања тероризма на Косову.

Нова књига о Косову италијана Роберта Мањија и Луке Чикотија 

Зоран Влашковић – Срби на окуп